Valpreventie

Vallen en opstaan. Opkrabbelen en doorgaan... dat hebben we al jong geleerd. En hoe is het nu we een dagje ouder worden? We worden wat voorzichtiger. En dat is helemaal niet gek, want we vallen gemiddeld één keer per jaar. En het loopt niet altijd goed af. De remedie? Niet in de stoel gaan zitten, maar blijven bewegen. En weten wat u moet doen om vallen te voorkomen.

Lees verder

Volg de valpreventietraining

Onder begeleiding van onze ervaren fysiotherapeut leert u een val te voorkomen, door te werken aan evenwicht, reactievermogen, spierkracht en conditie. U leert góed te vallen (op een dikke mat) en u leert hoe u weer overeind kunt komen. We bespreken de valrisico's en werken aan eventuele valangst. De ergotherapeut kijkt naar uw thuissituatie en leert u hoe u dagelijkse handelingen veiliger kunt doen. Na de training staat u letterlijk en figuurlijk sterker in uw schoenen.

Individuele training

De valpreventietraining bieden we individueel aan bij het Revalidatie- & Behandelcentrum Samen in Magnushof. Als het u teveel is om naar de training te komen, dan bieden we de training ook bij u thuis aan. Deze training sluit aan bij wat u kunt en waar u tegenaan loopt, in huis of buiten de deur.