Molenweid

Molenweid in Wieringerwaard dient momenteel als wissellocatie voor Woonzorggroep Samen. Op dit moment wonen de bewoners van voormalig Noorderlicht in Molenweid. Zij zijn in afwachting van de verhuizing naar Hof van Wieringen en Ulkediep te Hippolytushoef. De verwachting is dat zij medio 2022 terug verhuizen naar hun geliefde Wieringen.

Wieringerwaard is een fraai lintdorp in de polder met vele monumentale boerderijen en een levendige dorpscultuur. In Molenweid woont u middenin het dorp, een plek die door onze bewoners als zeer prettig ervaren wordt.

Wanneer u zoveel zorg nodig heeft dat zelfstandig wonen niet langer gaat, kunt u in Molenweid wonen met zorg. Onze medewerkers staan dan 24 uur per dag voor u klaar. In Molenweid woont u in uw eigen kamer of appartement of in een appartement voor echtparen die u naar eigen smaak kunt inrichten.

 


Patrijzenlaan 31
1766 JT Wieringerwaard
088 619 4269

Kenmerken locatie

Woonvormen
  • Wonen met zorg
Voorzieningen
  • Activiteitenprogramma
  • (Beleef)tuin
  • Terras
  • Duo-fiets
  • Fietslabyrint
  • Restaurant
Locatie
  • Openbaar vervoer op loopafstand
  • Gratis parkeermogelijkheid

Wonen met zorg in Molenweid

In Molenweid bieden wij 24 uurs zorg in uw appartement, welke u naar eigen smaak kunt inrichten. Liefdevolle zorg wordt geleverd door deskundige medewerkers die op een persoonlijke wijze met onze bewoners omgaan. De medewerker kent de identiteit en achtergrond van de bewoner, respecteert deze en komt bovenal tegemoet aan de zorg-, leef- en welzijnsgewoonten. Dit maakt dat de bewoners bij ons kunnen wonen zoals ze dat thuis gewend waren.

Naast het verlenen van zorg, betrekt en stimuleert de medewerker de bewoner bij de voor de bewoner betekenisvolle activiteiten. Door de stimulerende houding van onze medewerkers zorgen we voor een positieve sfeer in de leefomgeving, zodat onze bewoners zich veilig en prettig voelen en ook mantelzorgers en vrijwilligers zich welkom voelen. Dit betekent met name meer oog voor eigen regie, de eigenheid van bewoners, en de gewoonten van vroeger. Meer informatie over onze visie op wonen en welzijn vindt u hier.

Dagbesteding

In het gebouw bruist het regelmatig van de activiteiten en kunt u elkaar ontmoeten in onze centrale ruimtes. Zo kunt u deelnemen aan spel-, bewegings-, creatieve- en muziek activiteiten met ondersteuning van medewerkers en vrijwilligers. Bent u graag buiten, dan heeft u de mogelijkheid om te tuinieren, wandelen, of fietsen op de duofiets. U voelt zich vast snel thuis in Molenweid.

Specialistische zorg

Bij Samen bieden we gespecialiseerde en persoonlijke zorg voor uw aandoening en gezondheidsprobleem. Samen met u stemmen we af hoe we u het beste kunnen ondersteunen.

Specialistische zorg

Medisch Specialisten

Bij Woonzorggroep Samen hebben we diverse medisch specialisten. Klik hier voor meer informatie.

Gespecialiseerd Verpleegkundigen

Binnen Samen zijn verschillende gespecialiseerd verpleegkundigen werkzaam. Zij verlenen niet alleen verpleegkundige zorg, maar ondersteunen ook collega’s wanneer het gaat om complexe zorg- en behandelvragen. Klik hier voor meer informatie.

Psycholoog

Onze psychologen hebben veel kennis van problemen die kunnen voorkomen bij de ouder wordende mens. Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheden.

Geestelijke verzorging

De geestelijk verzorgers zijn beschikbaar voor iedereen, ongeacht geloofs- of levensbeschouwing, die op één van de locaties van Samen woont of werkt. Dat geldt ook voor naasten en/of mantelzorgers van bewoners. Klik hier voor meer informatie.

“Het bevalt me goed hier. Ik heb een knusse kamer. Hij is niet heel groot, maar ik voel me hier thuis. Het personeel is bereidwillig en erg aardig. Ze zijn nooit gehaast en nemen de tijd om vragen te beantwoorden.”

Werken in Molenweid?

We zijn op zoek naar enthousiaste collega’s. Ga naar werkenbijsamen.nl voor ons huidige vacatureaanbod!

Zorgkaart

Woonzorggroep Samen, Locatie Molenweid is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering.

Volg ons op Facebook

Kosten en indicatie

Om in Molenweid te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

Samen Vrienden

“Stichting Samen Vrienden” financiert regelmatig extra activiteiten voor bewoners van Samen. Een dagje uit bijvoorbeeld. Hiervoor is dan een rolstoelbus nodig. Samen Vrienden bezit twee rolstoelbussen en samen met vrijwillige chauffeurs zorgen zij ervoor dat bewoners van Samen daarvan gebruik kunnen maken. Klik hier voor meer informatie.

Contact

Suzanne Schuyt

Evelien de Boer


Evelien de Boer en Suzanne Schuyt zijn uw eerste aanspreekpunt wanneer u in Molenweid wilt gaan wonen. Zij begeleiden u van het eerste gesprek tot de uiteindelijke opname.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een woning in Molenweid is? Bekijk hier ons actuele wachtlijstoverzicht.

Evelien de Boer en Suzanne Schuyt zijn te bereiken via:
Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.