14 juli 2020

Woonzorggroep Samen zet grote stap in realisatie nieuwbouw in de kern van Hippolytushoef

Dinsdagochtend 14 juli zijn de aannemingsovereenkomsten getekend voor de nieuwbouw van Woonzorggroep Samen te Hippolytushoef. Het huidige Noorderlicht maakt plaats voor twee nieuwe locaties met elk 32 appartementen. In de nieuwbouw komen ruim opgezette appartementen. Ook zijn er op diverse plekken in de nieuwbouw zogenaamde buurtkamers. Hier kunnen bewoners elkaar ontmoeten voor allerlei sociale activiteiten.

Lees verder

Hans Groenendijk, voorzitter raad van bestuur Woonzorggroep Samen legt uit: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor het team van Woonzorggroep Samen en FAME Planontwikkeling waarmee we al enkele jaren samen werken aan de voorbereidingen van de nieuwbouw van het huidige Noorderlicht. De nieuwbouw in de kern van Hippolytushoef is een gezamenlijk ontwerp van FAME architecten, TDS engineering (installaties) en A. Harder (constructies). Dit is vooral een belangrijk moment voor alle toekomstige ouderen van Wieringen. Met deze nieuwbouw zorgen we ervoor dat op Wieringen de zorg voor ouderen met een verpleeghuisvraag weer helemaal up-to-date is en daardoor een lange tijd mee kan. Bovendien is er veel aandacht voor duurzaamheidsmaatregelen waardoor ook in die zin de locatie zeer toekomstbestendig is.”

De Geus Bouw uit Broek op Langedijk, Woldhuis Installatietechniek uit Zuid-Scharwoude en Luitjes Elektrotechniek uit Schagen slaan de handen ineen om de nieuwbouw de komende 1,5 jaar te realiseren in Hippolytushoef. Het project is in bouwteamverband tot stand gekomen waarbij de beide installateurs niet als onderaannemers, maar als nevenaannemers zijn gecontracteerd. De coördinatie van de werkzaamheden is neergelegd bij De Geus Bouw.

De bewoners van Noorderlicht zullen gedurende de bouwwerkzaamheden tijdelijk wonen in locatie Molenweid te Wieringerwaard. De verhuizing is gepland van 14 tot en met 18 september. Op 5 oktober zullen dan de sloopwerkzaamheden aanvangen.

Hans Groenendijk, voorzitter raad van bestuur Woonzorggroep Samen, tekent namens Samen de overeenkomst.

Impressiebeeld nieuwbouw