31 oktober 2019

Werken in de zorg door Tessa Krijgsman

​Waarom heb je voor werk in de zorg gekozen? Een veelgestelde vraag aan verpleegkundigen. Vooral patiënten en familie zijn erg benieuwd naar wat maakt dat iemand voor het beroep verpleegkunde kiest. Een vraag die ik mezelf ook met regelmaat stel aan het einde van een lange dag waarin ik ernstig zieke mensen heb verpleegd. Voor het loon was het in ieder geval niet. Ook het leed dat ik iedere dag zie, is zeker niet mijn drijfveer. Wat was het dan wel? Een gevoel dat ik had en nog steeds heb op het moment dat ik over het verpleegkundige vak nadenk. Een lichtje dat feller gaat branden wanneer ik aan het studeren of aan het werk ben. Een gevoel van voldoening en warmte.

Lees verder

De motivatie om iedere dag beter te zijn dan de dag ervoor. Om opleiding na opleiding te volgen, zodat ik iedere dag de beste zorg kan leveren. Wanneer iemand medische hulp nodig heeft, is iemand erg kwetsbaar. Er is geen opsmuk, geen theater, alleen pure emotie. Op dat moment kan een goede verpleegkundige een groot verschil maken.

Het verschil maken voor iemand, is wat mijn baan een uitdaging maakt. Waarom ik steeds weer terug wil naar mijn werk. Wanneer ik nogmaals deze vraag krijg, is mijn antwoord dus: ik heb passie voor de zorg!

Toen ik 17 was werd ik als voedingsassistente aangenomen bij Noorderlicht, daar is mijn passie voor de zorg ontvlamd. Nu inmiddels 10 jaar later ben ik aan het afstuderen als technisch verpleegkundige en werk ik in een academisch ziekenhuis. Bedankt Samen voor het vinden van mijn passie!