22 juli 2021

Verscherping coronamaatregelen bij Samen

Onze regio Noord-Holland Noord heeft, vanwege de forse toename van het aantal corona besmettingen, sinds deze week weer de status ‘zeer ernstig’. Hier hebben we u eerder al over geïnformeerd. Ook binnen Samen zien een toename van besmettingen onder cliënten, bewoners en medewerkers.

In verband met bovenstaande zijn wij genoodzaakt de afspraken en maatregelen bij Samen aan te scherpen en gaan we weer preventief mondkapjes dragen. Dit geldt voor iedereen (medewerkers, vrijwilligers, bezoekers) behalve de cliënten en bewoners van Samen.Daarnaast blijft het belangrijk om alert te zijn op het volgende:

  • Kom niet op bezoek als u corona gerelateerde klachten heeft;
  • Zorg voor goede (hand) hygiëne voor en na contact;
  • Houd zoveel mogelijk afstand (1.5 meter);
  • Zorg regelmatig voor frisse lucht;
  • Het is belangrijk om goed op te letten op het aantal personen per ruimte. De landelijke richtlijn is 1 persoon per 5 m2. Dit betekent dat de meeste appartementen van onze bewoners / cliënten niet geschikt zijn voor meer dan 2-3 bezoekers om te voldoen aan de maatregel 1 persoon per 5 m2. Daarom is het advies maximaal 2-3 bezoekers per appartement. Bij meer bezoekers is het dringende advies om naar buiten te gaan of een grotere ruimte te zoeken om zo aan deze maatregel te kunnen voldoen.