27 november 2018

Symposium Veiligheid & Vrijheid groot succes

Vanmiddag vond in De Ondernemerscentrale in Tuitjenhorn een symposium plaats over Veiligheid & Vrijheid in de ouderenzorg. Tijdens het symposium, dat druk bezocht werd door medewerkers in de zorg, ging men dieper in op hoe in het dagelijks werk uitvoering gegeven kan worden aan de thema’s Veiligheid & Vrijheid.

Lees verder

Woonzorggroep Samen, initiatiefnemer van dit symposium, ervaart dat om cliëntgerichter te kunnen werken het noodzakelijk is om de cliënt meer veilige vrijheid te geven.

‘Tijdens de verschillende workshops zijn we met elkaar in gesprek gegaan om te kijken hoe we gezamenlijk handvatten kunnen geven aan het thema veiligheid & vrijheid in de zorg. Hoe kan dit praktisch vormgegeven worden en hoe verhoudt veiligheid & vrijheid zich tot de nieuwe landelijke regelgeving’, aldus Caroline Beentjes, lid Raad van Bestuur van Woonzorggroep Samen. “Niet alleen onze eigen medewerkers waren in grote getale aanwezig, ook collega’s van andere zorginstellingen en aansluitende netwerken waren van de partij. We hadden een divers programma met wisselende sprekers, zowel intern als extern. Een inspirerende middag, waarna de aanwezigen met veel enthousiasme en praktische
ideeën naar huis gingen.”