07 januari 2020

Plaatsing tijdelijke units parkeerterrein Magnushof

Deze week is gestart met het plaatsen van de tijdelijke units op het parkeerterrein van Magnushof. Deze tijdelijke locatie zal voor een periode van zes jaar geplaatst worden op de parkeerplaats van Magnushof. Vanaf maart zal hier de ELV (Eerstelijns Verblijf) zorg gehuisvest worden.

Lees verder

Mensen die na een ziekenhuisopname niet direct naar huis kunnen, krijgen hier dan de tijd en zorg die nodig is om te werken aan hun herstel. Ook mensen met een acute zorgbehoefte kunnen er terecht. Momenteel verlenen we deze zorg in locatie Molenweid te Wieringerwaard. Molenweid heeft de komende jaren echter een andere bestemming, namelijk het tijdelijk huisvesten van de bewoners uit Noorderlicht. Noorderlicht wordt begin dit jaar gesloopt voor nieuwbouw.

Het is dus noodzakelijk dat de ELV zorg elders ondergebracht wordt. Jaarlijks maken 250 ouderen gebruik van deze functie. Het behouden van ELV zorg is dan ook van groot belang voor patiënten in onze regio. De tijdelijke bouw op de parkeerplaats van Magnushof bestaat uit 30 kamers en zal twee verdiepingen hoog zijn. De locatie zal tegen de boomgrens gebouwd worden.