29 mei 2020

Persbericht: ​Woonzorggroep Samen opent locaties voor bezoek onder strikte voorwaarden

Vanaf dinsdag 2 juni opent Woonzorggroep Samen haar locaties onder strikte voorwaarden voor bezoek. Conform landelijke richtlijnen is op elke locatie bezoek mogelijk van één vaste bezoeker per bewoner voor 1 uur per week. Tijdens het bezoek dient de 1,5 meter afstandsmaatregel zoveel als mogelijk in acht genomen te worden. De bezoeker mag met de bewoner een wandeling maken bij de locatie.

Lees verder

Hans Groenendijk, voorzitter raad van bestuur, vertelt: “Wij zijn ontzettend blij dat de pilot waar we ook met onze locatie Lelypark te Wieringerwerf aan mee mochten doen zo goed uitgepakt heeft. We hebben gezien dat de bewoners en de mantelzorgers die op bezoek mochten komen echt opleefden van het bezoek. Het is toch anders om elkaar in het eigen appartement te mogen ontmoeten dan bijvoorbeeld van achter glas.

Deze verruiming van de bezoekregeling biedt mogelijkheden om toe te groeien naar een meer normale manier van bezoek voor onze bewoners. Wel willen we benadrukken dat het bij deze eerste fase van verruiming gaat om een bezoekregeling die aan strikte landelijke voorwaarden moet voldoen om de risico’s op besmetting zoveel mogelijk te beperken. Bezoek is alleen toegestaan op een afdeling waar geen besmetting met het Coronavirus is geconstateerd. Gelukkig kunnen we op dit moment constateren dat al onze locaties corona-vrij zijn.”