24 september 2019

Palliatieve zorg bij Samen

Wist u dat Woonzorggroep Samen ook zorg biedt in de laatste fase van het leven? Marjolijn Mouton en Annemieke Verresen werken bij Woonzorggroep Samen als gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve en oncologische zorg. Ze zetten zich in voor een waardige en cliëntgerichte laatste fase van het leven. Dit doen ze onder andere door huisbezoeken af te leggen bij cliënten en ze kunnen overgaan tot het inzetten van palliatieve sedatie en pijnbestrijding. Ook zorgen zij dat collega’s binnen Woonzorggroep Samen beschikken over de juiste kennis door ze te scholen op het gebied van palliatieve zorg. Zo tillen we samen de zorg naar een hoger niveau.

Lees verder

Annemieke legt uit: “Zeker voor mensen die nog thuis wonen en in de laatste fase van het leven zijn beland, kunnen wij vaak heel veel betekenen. Soms is dat in de vorm van een uitlaatklep dat er iemand is om mee te praten buiten het gezin om. Ook kan het wanneer de wereld gekleurd is door de vele emoties die bij de situatie komen kijken heel verhelderend zijn dat wij een objectieve blik hebben.”

“Naast het bieden van een luisterend oor staan we stil bij wat iemand wilt” vult Marjolijn aan. “Wordt het huishouden te zwaar? Dan regelen we dat er huishoudelijke hulp komt. Dat kan soms al verschil maken om de balans in het huishouden te herstellen. Ook kunnen wij helpen bij het regelen van een opname in een locatie die past mocht het thuis niet meer gaan. Wij richten ons op de kwaliteit van leven, maar ook de wensen omtrent het overlijden zijn bespreekbaar. Dit doen we overigens niet alleen voor cliënten die al (thuis)zorg van ons krijgen, maar ook bij mensen die na een
ziekenhuisopname extra ondersteuning nodig hebben.”

Wilt u meer weten of heeft u een concrete vraag aan ons? Klik hier om ons te mailen of bel naar het Samen Contact Centrum via 088 619 4000 en vraag naar Annemieke Verresen of Marjolijn Mouton.

Foto: Marjolijn Mouton & Annemieke Verresen