08 november 2017

Nieuwe datum voor het ParkinsonCafé

​Op dinsdag 21 november vindt er weer een ParkinsonCafé plaats in Schagen.

Lees verder

Op dinsdag 21 november vindt er weer een ParkinsonCafé plaats in Schagen. Dit keer bij locatie Magnushof, Jacob Ruijsdaellaan 30 in Schagen. Het ParkinsonCafé voor de regio Noord-Holland Noord is een initiatief van vrijwilligers van de Parkinsonvereniging samen met therapeuten van ParkinsonNet en is bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen, hun partners/mantelzorgers en belangstellenden.

Tijdens deze bijeenkomst zal de nieuwe provinciaal coördinator van de Parkinson Vereniging, mw. Jasmina Apostolovic zich voorstellen. Zij is per 10 oktober
gestart. Daarna zal mw. Marjan van Kampen, burgemeester van de mooie gemeente Schagen, bij ons komen spreken over haar functie en zal zij openstaan voor vragen van inwoners. De Parkinson Vereniging is een actieve vereniging die zich inzet voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor mensen met de ziekte van Parkinson of een Parkinsonisme. De rol van partners en kinderen krijgt ruim aandacht.

De bijeenkomst wordt gehouden in een nieuwe ruimte in Magnushof, te weten de stilteruimte. Vraag bij de receptie waar u moet zijn. De toegang is gratis.

Programma

  • 9:30 Inloop met koffie/thee
  • 10:00 Opening
  • 10:05 Voorstellen nieuwe provinciaal coördinator Parkinson Vereniging
  • 10:30 Pauze
  • 10:45 Presentatie Marjan van Kampen, burgemeester Schagen
  • 11:20 Einde ‘officiële’ gedeelte van deze bijeenkomst. Aansluitend gelegenheid tot kennismaking met medeleden en overige aanwezigen, met koffie/thee
  • 12:00 Sluiting

Waarom een Parkinson Café?

Mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme en hun omgeving hebben behoefte aan goede medische informatie en persoonlijke zorg, maar ook aan uitwisseling van ervaringen en ideeën met lotgenoten. Het ParkinsonCafé is een ontmoetingsplek voor mensen met Parkinson(isme) en direct betrokkenen, een veilige en plezierige omgeving, waarin je elkaar kunt inspireren om ondanks de ziekte een prettig, volwaardig leven kunt leiden.

Over Woonzorggroep Samen

Woonzorggroep Samen is gevestigd in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, behandeling en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Samen zet zich er, met 1600 medewerkers en vele vrijwilligers, elke dag weer voor in om dit waar te maken. Met oog voor kleine dingen én een scala aan activiteiten.

De zorg is en blijft mensenwerk waarbij warmte en persoonlijke aandacht centraal moet staan. De cliënten van Woonzorggroep Samen gaan voor die persoonlijke aanpak. Overigens is Woonzorggroep Samen er niet alleen voor ouderen. Met professionele behandeling en revalidatie richt zij zich op volwassenen van alle leeftijden. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.