01 juni 2018

Jongste medewerker en oudste bewoner Lelypark openen feestelijk de verbouwde locatie

Door met de oudste bewoner en de jongste medewerker een lint door te knippen, werd vrijdag 1 juni het verbouwde Lelypark in Wieringerwerf officieel geopend. Na de verbouwing biedt Lelypark ook plaats aan mensen die vanwege de behoefte aan intensieve begeleiding en verzorging, veroorzaakt door dementie, niet meer zelfstandig kunnen blijven wonen. Op de benedenetage zijn drie woongroepen met plaats voor 20 bewoners met dementie gerealiseerd en op de bovenste etage 18 appartementen die gebruikt worden voor de zorgvraag die er op dat moment is.

Lees verder

Opening na verbouwing van acht maanden

De jongste medewerker en de oudste bewoner genoten zichtbaar van de feestelijke
openingshandeling. “Lelypark is een plek voor mensen met onder andere dementie waar we een veilig, warm thuis kunnen bieden, zodat ze zo lang mogelijk de regie over hun leven houden. Naast de woongroepen hebben wij ook appartementen die ingezet worden voor de zorgvraag die er op dat moment is”, aldus René Koppelmans, teamleider zorg van Lelypark. “Na een intensieve verbouwing van acht maanden zijn we trots op het eindresultaat.”

Zorggedeelte geschikt voor toekomstbestendig wonen
Lelypark werd verbouwd in samenwerking met eigenaar Wooncompagnie. ‘In nauwe samenwerking met Woonzorggroep Samen hebben we een plan kunnen ontwikkelen waarmee het zorggedeelte van Lelypark geschikt is gemaakt voor toekomstbestendig wonen. Lelypark voldoet na de verbouwing in alle opzichten aan de eisen van deze tijd.’ zegt directeur-bestuurder Wooncompagnie, Stefan van Schaik.