25 juni 2019

Inspiratieroute onderwijsvernieuwers: ‘Fieldlab Verzorgende IG’

​Om de verpleeghuiszorg radicaal te verbeteren is het onderwijs onmisbaar. Kennis van nu bepaalt het handelen van morgen!

Lees verder

Ook beginnen bij het onderwijs

Om echt radicaal de verpleeghuiszorg te vernieuwen, moet je ook beginnen bij het onderwijs. Deze ervaring hebben verschillende deelnemende zorgorganisaties in de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg en de onderwijsvernieuwers waar zij mee samenwerken. In de afgelopen jaren zijn een aantal bijeenkomsten geweest, waarin de ‘trekkers’ van onderwijsinitiatieven elkaar hebben ontmoet en de inhoud en voortgang van hun initiatieven hebben uitgewisseld. Sindsdien zoeken zij elkaar steeds vaker op in het kader van de vernieuwingsbeweging om lokaal, regionaal en landelijk krachten te bundelen voor radicale vernieuwing van ook het onderwijs. Zie ook de themapagina onderwijs.

Inspiratiereizen 2019

In 2019 openen enkele van deze organisaties de deuren, om meer te laten zien van het eigen onderwijsinitiatief. Om te kunnen vertellen wat zij tot stand brengen, waarom zij dit doen, wat succesvol blijkt, tegen welke belemmeringen zij aanlopen en hoe zij deze belemmeringen overwinnen.

De inspiratieroute langs trekkers van onderwijsvernieuwers in het land (zie ook www.radicalevernieuwing.nl/themas/onderwijs) maakt nu een tweede stop bij WarmThuis, Woonzorggroep Samen, de Reigershoeve, ROC Horizon College en ROC Kop van Noord-Holland. De organisaties sloegen de handen ineen en ontwikkelen een geheel nieuwe BBL-opleiding Verzorgende IG Kleinschalig Wonen Dementie.

Wat we al bereikt hebben


  • 23 zij-instromers zijn in februari 2019 gestart;
  • Studenten werken en leren op de werkvloer vanuit de visie van de instellingen;
  • Praktijk- en werkbegeleiders ontwikkelen samen met docenten het onderwijs, aansluitend op de visie op persoonsgerichte zorg (meer informatie);
  • De drie instellingen leren elkaar beter kennen en wisselen kennis er ervaringen uit.
Nieuwsgierig geworden?
Kom dan naar deze inspirerende bijeenkomst! Je wordt aan het werk en aan het denken gezet.

Wanneer
Donderdag 19 september 2019.

Hoe laat
12.00 tot 17.00 uur

Voor wie
Alle deelnemers en belangstellenden van de beweging Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg.

Programma
12.00 Inloop met lunch
12.45 Opening
13.00 Ervaringen studenten
13.30 Ervaringen werk- en praktijkbegeleiders
14.00 Ervaringen docenten ROC’s
14.30 Pauze
14.45 Inkijkje in de opleiding
15.15 Workshops ronde 1
16.00 Workshops ronde 2
16.30 Afsluiting
16.45 Borrel en netwerken
Aanmelden?
Mail je naam & organisatie naar: violavlietstra@hotmail.com