18 december 2017

​Regius College brengt kerstsfeer naar de binnentuin van Zandvenne.

Op 13 december kwam een brugklas van de praktijkschool Het Regius College Schagen ons helpen om de binnentuin van afdeling Zandvenne in locatie Magnushof in kerstsfeer te brengen.

De afdeling had al spullen via facebook aangeboden gekregen en de klas had een aantal spullen de week ervoor al opgehaald bij mensen thuis.

We startten de dag in een vergaderzaal met limonade en een lekkere wafel. We hebben gesproken over de mensen die hier wonen. Sommige leerlingen kenden ook mensen die hier wonen. Zo verblijft een docente van de leerlingen op de revalidatieafdeling, zij had een aantal weken geleden haar heup gebroken. We hebben desbetreffende docente even later opgehaald, zodat ze haar leerlingen even aan het werk kon zien. Dat was een leuke ontmoeting!

Ook hebben we gesproken over dementie, waar mensen dan last van hebben als ze deze ziekte krijgen. Een vraag van de kinderen was wat we dan allemaal deden op een dag met mensen met dementie. Hier hebben we over verteld, maar eigenlijk was nog het mooiste dat ze dit zelf konden zien, want tegenover de vergaderzaal is het stiltecentrum, waar op dat moment rolstoeldansen was met vrijwilligers.

De vrijwilligers hebben een dansje voorgedaan, de activiteitenbegeleider heeft wat verteld en een aantal kinderen hebben ook even gedanst. Tussen het opbouwen van de kunstkerstbomen door zagen de kinderen de bewoners arriveren en was er af en toe contact tussen hen.

Toen we klaar waren in de tuin (het was nogal koud en aan het waaien) zijn we nog even naar ’t Trefpunt gegaan en de leerlingen kregen een rondleiding van een activiteitenbegeleider. In 't Trefpunt komen bewoners alle dagen en doen dan een spelletje en drinken koffie. Een aantal leerlingen schoven spontaan aan en gingen in gesprek met onze bewoners.

Kortom een waardevolle ontmoeting tussen onze ouderen en de klas jongeren én een prachtig versierde binnentuin. Voor herhaling vatbaar!