12 december 2017

​Nieuwe expositie van Schildersclub Dirkshorn in De Bron

Vanaf nu kunt u 35 schilderijen van Liesbeth den Iseger, Peter Korver en Tiny Roozendaal van Schildersclub Dirkshorn bewonderen op de derde verdieping in locatie De Bron, Kogerlaan 36a in Schagen. De expositie is dagelijks geopend en is te zien tot 1 februari 2018.

Schildersclub Dirkshorn

Liesbeth en Tiny schilderen als deelnemers aan de olieverf-groep, met Peter als begeleider bij Schildersclub Dirkshorn.

Peter Korver is sinds 1974 werkzaam als schilder, in de meest ruime zin van dit beroep. Naast het binnen en buiten schilderen van woningen, heeft hij zich
gespecialiseerd in hout- en marmerimitaties, in wandschilderingen, olieverfschilderijen en het maken van portretten. Opvallend aan Peter’s werk is het fijn-schilderen, het nauwgezet schilderen van zijn onderwerpen. In de Bron hangen voornamelijk schilderijen van dieren, daarnaast nog enkele stillevens en schilderijen van mensen.

Liesbeth den Iseger schildert pas gedurende 3 jaar. Zij is toen met olieverf begonnen bij Schildersclub Dirkshorn, wat haar ontzettend boeit. Daarom raadt zij iedereen het schilderen aan. Liesbeth vindt het meeste plezier in het schilderen van dieren, soms ook een portret, waarvan u bij deze expositie een
voorbeeld ziet: “Vakantie- Liefde”.

Tiny Roozendaal schildert al sinds langere tijd, eerst tekenen met potlood, daarna acryl maar is nu overgestapt naar olieverf. Zij is niet aan onderwerpen gebonden en schildert zowel mensen, dieren als bloemen. Schilderen blijft haar boeien in de breedste zin van het woord, soms met kwast, dan met paletmes. Tiny gaat graag de uitdaging aan om verschillende technieken uit te proberen.

Heeft u naar aanleiding van deze expositie vragen of wilt u meer weten over olieverven? Neemt u dan contact op met:
Peter Korver 06-20 329 948
Liesbeth den Iseger 06-29 418 366
Tiny Roozendaal 06-43 978 379


Schilderclub Dirkshorn
Stroet 60, Sint Maarten