12 april 2018

​Inzamelingsactie voor tuin Lelypark

Collega Lena Stroomer en haar zoon Dik gaan de bedevaartroute naar Santiago de Compostella lopen. Enerzijds om een nieuwe uitdaging aan te gaan en anderzijds om een inzamelingsactie te houden voor de opmaak van een binnentuin bij Lelypark.

Lees verder

Uit de Wieringer Courant:

In het kleine Franse middeleeuwse stadje St. Jean Pied de Port, aan de voet van de Pyreneeën, begint Europa's oudste en meest bekende lange afstandspad de ‘Camino Frances’. Deze St. Jacobsroute is tegenwoordig een ontzettend populaire route voor vele wandelaars. Je kunt er delen van af leggen, maar je kunt er ook voor kiezen om de gehele route te lopen. De gehele route bedraagt ongeveer 825 km. Lena en Dik hebben ervoor gekozen om de gehele route te gaan lopen.

Onderweg overnacht je in herbergen, kloosters en hostels. Er wordt overal onderdak aangeboden. Iedere wandelaar, ofwel ‘pelgrim’ genoemd, heeft zijn eigen reden voor het lopen van deze route. Zo zijn er wandelaars die lopen vanuit spiritueel perspectief of in de hoop antwoorden te krijgen op al hun vragen. Anderen lopen om een levensfase af te sluiten of om de drukte en het snelle leven van thuis even te ontzien en de gehele rust te ervaren. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer redenen om op te noemen.

Hoe is het idee tot stand gekomen om deze tocht samen af te leggen?
Dik is pas terug van een reis door Indonesië. “Na het ervaren van een langdurige reis leer je meer te gaan leven in het moment. Daarnaast ga je meer waarde hechten aan het vrijheidsgevoel”.
Het gevoel van minder moeten en meer doen waar je echt blij van wordt is uniek, geeft Dik aan. “Daarnaast heb ik geleerd met minder, alsnog een fantastische dag te ervaren. Minimaliseren hielp mij op dagelijkse basis nóg meer voldoening te behalen. Tot slot ben ik tijdens mijn reis mensen tegen gekomen, die mij tot nieuwe inzichten brachten. En met een hoop rust in je hoofd voel je je gewoon vrijer en ben je eerder dankbaar en tevreden.
“Momenteel ben ik werkzaam als manager bij een nieuwe attractie in Amsterdam – THIS IS HOLLAND, waar ik met ontzettend veel plezier werk. Echter ben ik weer toe aan een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur. Omdat het bewegen, richting een leven met nog meer vrijheid, blijdschap en betekenis in stappen gaat zet ik graag een volgende stap. En om meer betekenis aan de tocht te geven wil ik ook iets gaan bijdragen”.

Lena geeft aan dat mensen om haar heen, vragen naar de reden van de tocht. Wat is er gebeurd? Veel van de pelgrims die de route afleggen hebben een gegronde reden waarom zij deze tocht volbrengen. Lena ziet het echter als verrijking en een nieuwe uitdaging, samen met haar zoon. “Je hebt niet meer nodig dan je rugzak, aandacht voor de tocht en de natuur om je heen. Geen afleidingen, niets moeten, wat heerlijk”, aldus Lena. Ze werkt nu al 16 jaar bij het Lelypark, en moet nog 8 jaar tot haar pensioen. Een fantastisch moment in haar leven om nog iets uitdagends te ondernemen.
“Je hebt niet meer nodig dan je rugzak, aandacht voor de tocht en de natuur om je heen. Geen afleidingen, niets moeten, wat heerlijk”, aldus Lena.

Inzamelingsactie
Lena geeft aan, altijd al iets extra’s te willen betekenen voor de mensen op haar werk. En ook om betekenis aan de tocht toe te kennen houden we een inzamelingsactie. Lelypark is dit jaar gerenoveerd. Echter is de binnentuin niet meegenomen in de renovatie en kijken de bewoners nu neer op een omgespit stuk grond. Met een kleine bijdrage kan er al een mooie verandering worden aangebracht.

Helpt u ook mee!?
Voor deze inzameling hebben wij een Facebook pagina aangemaakt. Wilt u ook een bijdrage leveren aan dit project? Neem dan even een kijkje op onze Facebook pagina:
https://www.facebook.com/inzamelingsactielelypark/
Daarnaast kun je in het verzorgingshuis, lootjes kopen voor 2,50 euro per stuk. Op meerdere plekken tijdens de route zullen wij een nummer bekend maken, door middel van een post op onze Facebook pagina. Hier kunt u mooie prijzen mee winnen! Eenmaal aangekomen in Santiago de Compostella zullen wij het laatste nummer bekend maken. Wilt u weten welke prijzen er te winnen zijn, volg dan ook de Facebookpagina.
Wij hopen dat ook u een bijdrage wilt leveren. Tot 1 juli loopt de inzamelingsactie, 3 mei vertrekken wij. We gaan uiteraard onze uiterste best doen om de route uit te lopen.