Meer kunnen

“Een pionier, zo noemt men mij. Omdat ik met mijn ouders als één van de eersten hier in de Wieringermeer kwam wonen. Ik heb toen geleerd mijn eigen boontjes te doppen. Dat doe ik nog steeds, maar wanneer ik hulp nodig heb staat de zorg klaar. Elkaar ondersteunen, dat is Samen meer kunnen.

Welkom bij Lelypark

 
 

Gelegen in Wieringerwerf, centrum van de Wieringermeer

De Wieringermeerpolder is drooggelegd in 1930. Vanuit het hele land kwamen pioniers – boeren, arbeiders, middenstand, onderwijzers – om de landbouwgrond te bewerken en een gemeenschap op te bouwen. In korte tijd verrezen woningen, winkels, kerken en scholen. Eerst in de dorpen Slootdorp en Middenmeer, daarna in Wieringerwerf, gevolgd door Kreileroord. In 1942 koos het gemeentebestuur Wieringerwerf als centrumplaats. Lelypark werd hier geopend in 1966 als een plek voor álle Wieringermeerders die in hun polder oud wilden worden. Veel van de dialecten die de pioniers meebrachten, worden in Lelypark nog altijd gesproken.

Lees verder

Het voorzieningenniveau in Wieringerwerf ligt zeer hoog. Er is onder andere een ruim winkelaanbod en een overdekt zwembad. Het dorp heeft ook verschillende cafetaria's en restaurants.

Waar heeft u behoefte aan?

Hoe groot is uw zorgbehoefte? Kunt u met een beetje hulp nog zelfstandig blijven wonen, of is het beter voor u als wij een deel van uw huishouden uit handen nemen?

Wanneer u zoveel zorg nodig heeft dat zelfstandig wonen niet langer gaat, kunt u in Lelypark wonen met zorg. Onze medewerkers staan dan 24 uur per dag voor u klaar. Samen maken we afspraken waar we u bij helpen en wat u zelf nog kunt. Als u zichzelf nog redt met wassen, douchen, aankleden en kleine huishoudelijke klusjes, kunt u dit zelf blijven doen. Zodra u daar zelf niet meer toe in staat bent, kunt u natuurlijk rekenen op de hulp van onze medewerkers.

Ook als u niet in Lelypark woont, maar in een andere woning in Wieringerwerf of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Lelypark. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam van Lelypark is een klein, lokaal team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen.

Woont u nog thuis maar kunt u wel wat structuur in uw dag gebruiken? Dan kunt u bij ons terecht voor dagverzorging.

Zo lang mogelijk zelfstandig

Heeft u moeite om uw dagindeling te bepalen? Dan kunt u terecht bij de dagactiviteiten in Lelypark. Hier kunt u ook terecht als u nog zelfstandig in de omgeving woont. Samen met een groep besteden we de dag op een gestructureerde manier. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Behandeling thuis

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis. Onze therapeuten werken in kleine teams met meerdere disciplines bij elkaar. U krijgt uw eigen vaste therapeut toegewezen. Dankzij de korte lijnen met het zorgteam, zijn onze therapeuten altijd op de hoogte van uw actuele situatie en weet het zorgteam wat uw behandelaar met u afgesproken heeft.

Wonen in lelypark

In Lelypark woont u in een één- of twee kamer appartement, wat u naar uw eigen smaak kunt inrichten. In het gebouw bruist het regelmatig van de activiteiten, zoals de jaarlijkse vakantieweek in eigen huis. Daarnaast zijn er een restaurant, een kapsalon, schoonheidsspecialiste en een winkel. Bij mooi weer kunt u in de tuin een kopje koffie drinken. U voelt zich vast snel thuis in Lelypark.

Wie werken er in Lelypark?

Bij Woonzorggroep Samen werken veel enthousiaste mensen, die dagelijks klaar staan om de best mogelijke ouderenzorg te bieden. Daarnaast zijn bij ons vele vrijwilligers, leerlingen en stagiaires actief. Al deze mensen zijn voor ons zeer waardevol. Goed, voldoende en gemotiveerd personeel is belangrijk om goede zorg te verlenen. Wij investeren daarom ook veel in onze medewerkers. U kunt hierover lezen bij ‘Werken en leren’.

Klik hier voor de bijzonderheden over de personeelssamenstelling in Lelypark.

 
 
 

Uitgelichte activiteiten

 

Nieuws

18 oktober 2017

1 november rollatorkeuring in Molenweid

Op 1 november organiseert Revalidatie- en Behandelcentrum Samen in samenwerking met Revatech een gratis rollatorkeuring. Van 9.30 tot 11.30 uur bent u van harte welkom in Molenweid, Patrijzenlaan 31 in Wieringerwaard.

Lees verder
 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Samenwonen met niet- zorgbehoevende partner
 • Huisdieren toegestaan
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Winkels op loopafstand
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Receptie aanwezig
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
 • Alarmering in appartement
Ontspanning
 • Media (Internetcafé / Bibliotheek / Kabelkrant)
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
 • Restaurant
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 • Winkel aanwezig op de locatie
 • Wasservice
 • Scootmobiel lenen
 

Kosten en indicatie

Om in Lelypark te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

Wanneer u huurt bij Samen en u zorg nodig heeft, ontvangt u deze via Thuiszorg Samen. Hiervoor heeft u een WMO indicatie en/of beschikking thuiszorg nodig. De wijkverpleegkundige stelt de beschikking thuiszorg. De WMO indicatie kunt u zelf aanvragen bij de gemeente, maar wij kunnen u ook hierbij helpen.

Veelgestelde vragen

 
 

Contactpersoon: Suzanne Schuyt

Suzanne is uw eerste contactpersoon wanneer u in Lelypark wilt gaan wonen. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot u in uw nieuwe woning woont.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een woning in Lelypark is? Bekijk dan ons actuele wachtlijstoverzicht.

Suzanne is te bereiken via:

Tel: 06-13175033

E-mail: s.schuyt@woonzorggroepsamen.nl

of via onderstaande contactformulier.

Beveiligingscode: bereken de som en vul het antwoord in

 
 

Onze Eerst Verantwoordelijke Verzorgenden (EVV's)

 
 • Yvonne Ootes

 • Manon Laan

 • Marije Burger

 • Natasja Scholtens

 • Samantha Pranger van der Ent

 • Vronie van de Velde

 •