Welkom bij Molenweid

Telefoonnummer: 088 - 619 4440
E-mailadres: bemiddelingsbureau@woonzorggroepsamen.nl

Meer kunnen

Kunt u om medische redenen tijdelijk niet thuis wonen? Dan is een verblijf in onze nieuw ingerichte locatie Molenweid te Wieringerwaard wellicht een oplossing voor u. Dit heet een ‘Eerstelijns Verblijf'. Bijvoorbeeld als u moet herstellen na een behandeling in het ziekenhuis of als de huisarts of de wijkverpleegkundige vindt dat het thuis even niet gaat.

 
 

Acute zorg en overbruggingszorg

Tijdelijke zorg als de stap naar huis nog te groot is of het thuis even niet meer gaat

Lees verder

Er is steeds meer vraag naar tijdelijk verblijf. Vanaf 1 augustus bent u in Molenweid welkom voor een kortdurende opname. Hier kunt u verblijven totdat u voldoende herstelt bent om terug te keren naar huis of totdat een (definitieve) opname elders mogelijk is. In Molenweid kunt u vooral terecht met een Eerste Lijns Verblijf (ELV) indicatie.

Wat is Eerstelijns Verblijf?

Heeft u tijdelijk zorg nodig om te herstellen, bijvoorbeeld na een operatie, ziekenhuisopname of ziekteperiode thuis? Dan bent u in Molenweid aan het juiste adres. Bij Eerstelijns Verblijf verblijft u enkele dagen of weken (maximaal 6 weken) in Molenweid, met de intentie daarna weer terug naar huis te gaan.

Wat doen we voor u?

U krijgt de begeleiding, verzorging en behandeling (wanneer dit is geïndiceerd) die u nodig heeft. Onze medewerkers staan voor u klaar. De medische verantwoordelijkheid wordt tijdelijk overgenomen door de specialist ouderengeneeskunde van Samen. Dit wordt in goed overleg bepaald en hangt af van de situatie en doorverwijzing. Gedurende uw verblijf overleggen wij met u wanneer u weer terug kunt naar uw eigen huis en wat daarvoor nodig is, bijvoorbeeld het regelen van thuiszorg. En mocht terugkeren naar huis niet meer mogelijk zijn, dan helpen we u zoeken naar geschikte woonruimte.

Aansterken en verantwoord naar huis

De locatie Molenweid is van alle gemakken voorzien en kent een aantal faciliteiten, zoals een kapsalon, schoonheidssalon en de mogelijkheid voor een pedicure waar u tijdens uw verblijf gebruik van kunt maken. U verblijft tijdelijk in een volledig ingerichte eenpersoonskamer met badkamer en televisie. Tijdens uw verblijf gaat het erom dat u uw mogelijkheden zo goed mogelijk leert benutten, zodat u in uw dagelijks leven zoveel mogelijk kunt doen wat u wilt doen.

U ontvangt 24 uur per dag zorg van gespecialiseerde verpleegkundigen en verzorgenden. Afhankelijk van uw situatie krijgt u een behandeling waar meerdere specialisten bij betrokken zijn. We moedigen u aan om het beste uit uzelf te halen. Zo is er in de locatie een behandelruimte aanwezig, waar u ook zelf kunt oefenen. Immers, als een bepaalde bezigheid niet meer lukt, lukt dat soms na training wel, al dan niet op een andere manier of met hulpmiddelen. En als u in staat bent terug te gaan naar huis, kunnen we helpen bij het regelen van eventuele hulp en verzorging in de thuissituatie.

 
 
 

Activiteiten

Eén keer in de twee weken organiseren vrijwilligers van Molenweid een spellenmiddag. U bent van harte welkom hieraan deel te nemen.

 

Nieuws

03 maart 2016

11 maart rollatorkeuring in Molenweid

De komende maanden organiseert Revalidatie- en Behandelcentrum Samen in verschillende locaties van Woonzorggroep Samen rollatorkeuringen. Zo ook op vrijdag 11 maart van 10.00 tot 11.30 uur in Molenweid, Wieringerwaard.

Lees verder
04 april 2016

Afscheid Marry Borst

28 september 2015

Nieuw bij Samen: de Samenpas

11 juni 2015

Wandeltocht

09 maart 2015

Lentetuin

 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
 • Alarmering in appartement
Ontspanning
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
 • Restaurant
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 

Wanneer ELV?

U kunt gebruikmaken van Eerstelijns Verblijf als:

 • u hiervoor een verwijzing heeft van het ziekenhuis of de huisarts;
 • u door omstandigheden tijdelijk onvoldoende verzorging thuis kunt krijgen;
 • u tijdelijk niet in staat bent om voor uzelf te zorgen, bijvoorbeeld door een kortdurende ziekte of een handicap;
 • herstellen in de thuissituatie (met thuiszorg) niet mogelijk is.

 
 

Kosten

Eerstelijns Verblijf valt onder de ZVW (zorgverzekeringswet) en wordt dus betaald door uw eigen (basis)ziektekostenverzekering. De huisarts of het ziekenhuis kan een verwijzing afgeven voor Eerstelijns Verblijf. Uw huisarts, ziekenhuis of wijkverpleegkundige meldt u aan bij het regionale triageteam. Wij kijken vervolgens, in overleg met u en uitgaande van uw voorkeur, waar een plek voor u beschikbaar is. Wilt u meer informatie over ELV, acute zorg, overbruggingszorg of tijdelijk verblijf? Vul dan onderstaand formulier in, ons Bemiddelingsbureau Zorg & Wonen neemt dan contact met u op.


Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
U heeft ons privacystatement gelezen en gaat akkoord.

 
 

Samenwerking met andere zorgorganisaties in Noord-Holland Noord

Woonzorggroep Samen maakt, samen met andere zorgorganisaties in West-Friesland en de kop van Noord-Holland, deel uit van een samenwerkingsverband dat gezamenlijke regionale spoed- en herstelzorg realiseert. Deze samenwerking is een belangrijke stap in de verbetering van de zorg voor patiënten in de regio. Wanneer de ene zorgaanbieder even geen beschikbare plaatsen heeft, kan de andere zorgaanbieder de verwijzer verder helpen. En nu met de opening van Molenweid te Wieringerwaard als locatie die volledig ingericht is voor acute zorg en overbruggingszorg, helpen we nog sneller te voorzien van de juiste zorg.

Voor een aanmelding voor een ELV, kan de verwijzer contact opnemen met het regionale triageteam kop van Noord-Holland via 0800-2068920 of kijk op www.herstelbedden.nu voor de beschikbare plaatsen.