07 september 2015

Kleinschalig Wonen Angelapark opgeleverd

7 september, is de nieuwbouw kleinschalig wonen Angelapark in Warmenhuizen opgeleverd. Woonzorggroep Samen heeft hier, in samenwerking met Woonzorg Nederland, vier woningen met in totaal 28 plaatsen voor mensen met dementie gerealiseerd. Naast het nieuwe complex blijft het huidige Angelapark ook bestaan.

Lees verder

De komende jaren neemt het aantal dementerende ouderen in onze regio sterk toe. Woonzorggroep Samen speelt hierop in door extra plaatsen voor mensen met dementie te realiseren in de vorm van kleinschalig wonen. In deze woningen vormen zeven mensen samen met het verzorgend personeel een eigen huishouden. Zij  worden gestimuleerd om zoveel mogelijk betrokken te blijven bij het dagelijkse huishouden. Bijvoorbeeld door te helpen bij het koken, de was opvouwen en door samen te eten. Er is een gezamenlijke woonkamer met keuken en iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer.

Prachtig eindresultaat
De oplevering was zes weken later dan oorspronkelijk gepland. Clustermanager Paula Udding: "Het is jammer dat de bouw vertraagd was, maar het eindresultaat moest natuurlijk wel goed zijn. En dat is het zeker! Kleinschalig wonen Angelapark is een prachtig gebouw. We zijn ook erg blij dat de kleinschalige woningen allemaal op de begane grond zijn, zodat de cliënten ook een tuin hebben om in te zitten of lopen. Als het straks helemaal ingericht is en de bewoners wonen, zal  het nog mooier zijn." Vanaf 1 oktober betrekken de eerste cliënten hun nieuwe woning.

Angelapark is gevestigd aan de Pastoor Willemsestraat 2 in Warmenhuizen. Wilt u meer informatie over de woningen in Angelapark? Neem dan contact op met Frida Boerdijk via 0224 - 54 47 19 of f.boerdijk@woonzorggroepsamen.nl