19 mei 2015

Kleinschalig Wonen Angelapark in september open

De nieuwbouw van Angelapark in Warmenhuizen gaat in september open voor nieuwe bewoners. In Angelapark realiseert Woonzorggroep Samen in samenwerking met Woonzorg Nederland vier woningen met in totaal 28 plaatsen voor mensen met dementie. Naast het nieuwe complex blijft het huidige Angelapark ook bestaan.

Lees verder

De komende jaren neemt het aantal dementerende ouderen in onze regio sterk toe. Woonzorggroep Samen speelt hierop in door extra plaatsen voor mensen met dementie te realiseren in de vorm van kleinschalig wonen. In deze woningen vormen zeven mensen samen met het verzorgend personeel een eigen huishouden. Zij  worden gestimuleerd om zoveel mogelijk betrokken te blijven bij het dagelijkse huishouden. Bijvoorbeeld door te helpen bij het koken, de was opvouwen en door gezamenlijk te eten. Er is een gezamenlijke woonkamer met keuken en iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer.

Bezichtiging voor toekomstige bewoners

Medio september trekken de eerste nieuwe bewoners in de kleinschalige woningen. Om de mogelijke nieuwe bewoners en hun familie een indruk te geven van de kleinschalige woningen, organiseert Woonzorggroep Samen op 28 mei van 15.15 tot 17.15 uur een bezichtiging. Onder begeleiding van de aannemer kunnen de aanwezigen de bouwplaats bezoeken. Aanmelden voor de bezichtiging is verplicht en kan bij Frida Boerdijk via 0224 - 54 47 19 of f.boerdijk@woonzorggroepsamen.nl. Zodra het complex opgeleverd is, organiseert Samen een open dag voor alle geïnteresseerden.

Het huidige Angelapark