Meer kunnen

“Al mijn hele leven sta ik vroeg op. Sinds ik niet meer werk hoeft dat eigenlijk niet meer. Maar ik vind het prettig. Dan heb je nog wat aan je dag. Met de zorg heb ik daarom afgesproken dat ze ’s ochtends altijd bij mij beginnen.” Afspreken wat u prettig vindt, dat is Samen meer kunnen.

Welkom bij Sabinahof

 
 

Gelegen in gemoedelijk Waarland

Zoekt u rust en ruimte? Dan is Sabinahof in Waarland iets voor u. Wie er woont, wil er meestal niet meer weg. Het dorp beschikt over verschillende winkels, een gezondheidscentrum, zwembad, bowlingcentrum en een vlindertuin. Aan de oost- en westzijde van het dorp vindt u prachtige natuurgebieden.

Lees verder

Zelfstandig wonen met zorg dichtbij

in het kleinschalige Sabinahof woont u zelfstandig. Uw appartement beschikt over een kamer met keuken, een slaapkamer met een terras of balkon, een ruime badkamer en een hal met berging. Daarnaast is er een extra slaapkamer voor logés. Als u zorg nodig heeft, ontvangt u deze van ons thuiszorgteam dat gevestigd is in Sabinahof. Zo is de zorg altijd dichtbij. De appartementen in Sabinahof worden verhuurd door Woonzorg Nederland.

Ook als u niet in Sabinahof woont, maar in een andere woning in Waarland of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Sabinahof. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam van Sabinahof is een klein, lokaal team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen.

Behandeling thuis

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis. Onze therapeuten werken in kleine teams met meerdere disciplines bij elkaar. U krijgt uw eigen vaste therapeut toegewezen. Dankzij de korte lijnen met het zorgteam, zijn onze therapeuten altijd op de hoogte van uw actuele situatie en weet het zorgteam wat uw behandelaar met u afgesproken heeft.

Levendig centrum

Wanneer u zin heeft in wat extra gezelligheid en levendigheid hoeft u maar naar de recreatiezaal te komen. In Sabinahof zijn veel vrijwilligers actief. Door het jaar heen organiseren zij veel activiteiten in de recreatiezaal. U kunt bijvoorbeeld komen koffie drinken, handwerken, biljarten, gymmen en nog veel meer. Ook is er een internetcafé aanwezig. Iedere maand wordt er een kerkdienst in de recreatiezaal gehouden.

Wilt u verder weg? De halte van de buurtbus ligt voor de deur. Waarland ligt in de buurt van het gezellige Schagen. Van maandag t/m vrijdag rijdt er een buurtbus naar Schagen en Tuitjenhorn.

De gemeenschapszin is groot wat het wonen in Sabinahof zeer prettig maakt. Waarlanders zijn erg betrokken bij elkaar. Ze weten veel van elkaar, maar laten ieder in zijn of haar eigenwaarde en hebben veel respect voor elkaar.

 
 
 

Uitgelichte activiteiten

Onderstaande activteiten vinden wekelijks plaats:

Maandag

10:00 uur: Meer bewegen voor senioren met Rita Izaaks
14:00 uur: Hobbyclub Rode Kruis

Dinsdag

10:00 uur: Kerkdienst met koffie (eerste en derde dinsdag van de maand)
10:30 uur: Koffieochtend
14:00 uur: Biljarten en handwerken

Woensdag

10:00 uur: Volksdansen
14:00 uur: Biljarten

Donderdag

10:00 uur: Koffieochtend
14:00 uur: Biljarten

Vrijdag

14:00 uur Koersbal KBO (tweede en vierde vrijdag van de maand)

 

Nieuws

09 oktober 2017

Dag van de Mantelzorg - 14 november 2017

Op 14 november 2017 is weer de Dag van de Mantelzorg. Kent u een mantelzorger die het verdiend om even in het zonnetje gezet te worden? Attendeer hen dan op de Dag van de Mantelzorg. Deze wordt georganiseerd door het Mantelzorgcentrum.

Lees verder
 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Samenwonen met niet- zorgbehoevende partner
 • Huisdieren toegestaan
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
Ontspanning
 • Media (Internetcafé / Bibliotheek / Kabelkrant)
 • Activiteitenprogramma
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 

Kosten en indicatie

De huurappartementen in Sabinahof worden verhuurd door Woonzorg Nederland. Interesse? Klik hier voor meer informatie.

Wanneer u zorg nodig heeft, ontvangt u deze via Thuiszorg Samen. Hiervoor heeft u een WMO indicatie en/of beschikking thuiszorg nodig. De wijkverpleegkundige stelt de beschikking thuiszorg. De WMO indicatie kunt u zelf aanvragen bij de gemeente, maar wij kunnen u ook hierbij helpen.

Veelgestelde vragen

 
 

Contactpersoon: Frida Boerdijk

Frida is uw eerste contactpersoon als u in Sabinahof komt wonen en thuiszorg bij Samen afneemt. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot het moment dat de zorg start. Dan neemt uw EVV (Eerst Verantwoordelijke Verzorgende) deze taak over.

Frida is te bereiken via:

Tel: 06-12658102
E-mail: f.boerdijk@woonzorggroepsamen.nl

of via onderstaande contactformulier.

Beveiligingscode: bereken de som en vul het antwoord in

 
 

Onze Eerst Verantwoordelijke Verzorgenden (EVV's)

 
 • Monique Dekker-Kruyer

 •