Meer kunnen

“Lekker hoor, midden in het centrum van het dorp wonen. Alles is dichtbij. Dat had ik niet toen ik nog op de boerderij woonde. Toen ging ik niet zo veel de deur uit. Alles was te ver weg. Mijn dochter haalde altijd mijn boodschappen. Nu gaan we lekker samen. De winkel is toch aan de overkant.” Samen op stap gaan, dat is samen meer kunnen.

Welkom bij De Zandstee

 
 

In het hart van ’t Zand

Lekker op het terras zitten, in de zon. Kijken wie er allemaal langs komt rijden. O nee, het pak sap is leeg. Geen punt, de supermarkt is aan de overkant. Op zondag naar de kerk? Daar woont u tenslotte naast. De Zandstee staat midden in het centrum van het dorp. Alle voorzieningen zijn dus op loopafstand.

Lees verder

Waar heeft u behoefte aan?

Of u nu lichte of zware zorg nodig heeft, u kunt in De Zandstee terecht. Mensen met zwaardere zorg komen via een indicatie in De Zandstee. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar. Samen maken we afspraken waar we u bij helpen en wat u zelf nog kunt. Als u zichzelf nog redt met wassen, douchen, aankleden en kleine huishoudelijke klusjes, kunt u dit zelf blijven doen. Zodra u daar zelf niet meer toe in staat bent, kunt u natuurlijk rekenen op de hulp van onze medewerkers. Woont u liever wat zelfstandiger? Dan kunt u een aanleunwoning huren. Een huurwoning is bij uitstek geschikt als u een lichtere zorgvraag heeft. Samen met de verzorging stemt u af waar u hulp bij nodig heeft. U krijgt de zorg via thuiszorg Samen vanuit De Zandstee. Vertrouwde gezichten, wel zo fijn. Voor mensen met dementie heeft De Zandstee de afdeling Groepswonen Dementie. Hier woont u samen met ongeveer tien bewoners op een afdeling, waar u kleinschalige verpleeghuiszorg krijgt. U kunt ook tijdelijk in De Zandstee verblijven, via een kortdurende opname of logeren bij Samen.

Wonen in De Zandstee

Ieder mens is uniek. We leren u graag kennen, zodat we u kunnen bieden waar u behoefte aan heeft. Doet u graag mee aan activiteiten met medebewoners, of leest u liever een boekje? U kunt uw eigen dagindeling bepalen. Wanneer u in een aanleunwoning woont gaan wij er zelfs vanuit dat u uw eigen huishouden runt. Maar waar nodig kunnen wij altijd bijspringen. Samen kunnen we immers meer.

Thuiszorg

Ook als u niet in De Zandstee woont, maar in een andere woning in 't Zand of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam De Zandstee. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam van De Zandstee is een klein, lokaal team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen.

Behandeling thuis

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis. Onze therapeuten werken in kleine teams met meerdere disciplines bij elkaar. U krijgt uw eigen vaste therapeut toegewezen. Dankzij de korte lijnen met het zorgteam, zijn onze therapeuten altijd op de hoogte van uw actuele situatie en weet het zorgteam wat uw behandelaar met u afgesproken heeft.

Wie werken er in De Zandstee?

Bij Woonzorggroep Samen werken veel enthousiaste mensen, die dagelijks klaar staan om de best mogelijke ouderenzorg te bieden. Daarnaast zijn bij ons vele vrijwilligers, leerlingen en stagiaires actief. Al deze mensen zijn voor ons zeer waardevol. Goed, voldoende en gemotiveerd personeel is belangrijk om goede zorg te verlenen. Wij investeren daarom ook veel in onze medewerkers. U kunt hierover lezen bij ‘Werken en leren’.

Klik hier voor de bijzonderheden over de personeelssamenstelling in De Zandstee.

 
 
 

Uitgelichte activiteiten

 

Nieuws

02 november 2017

Activiteitenprogramma De Zandstee december bekend

​Enthousiaste vrijwilligers en medewerkers organiseren het hele jaar een aantrekkelijk activiteitenprogramma in De Zandstee in ‘t Zand. Dit kan variëren van een spelletjesmiddag tot een optreden. De activiteiten zijn bestemd voor bewoners, maar ook voor senioren uit het dorp. Naast de doorlopende vaste activiteiten die op de website te vinden zijn, is het aanvullende activiteitenprogramma voor de maand december bekend.

Lees verder
 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Samenwonen met niet- zorgbehoevende partner
 • Huisdieren toegestaan
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Winkels op loopafstand
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Receptie aanwezig
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
 • Alarmering in appartement
Ontspanning
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
 • Restaurant
 • Rolstoelfiets / Duofiets
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 • Winkel aanwezig op de locatie
 • Wasservice
 

Kosten en indicatie

Om in De Zandstee te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

Appartement huren?

Heeft u geen recht op vergoeding voor het verblijf vanuit de wlz, dan is het mogelijk om een appartement in De Zandstee te huren. De kale huurprijs voor een appartement in De Zandstee bedraagt tussen de €418,- en €529,- (afhankelijk van de grootte van het appartement). De bijkomende servicekosten bedragen €139,45, inclusief energie.

Wanneer u huurt bij Samen en u zorg nodig heeft, ontvangt u deze via Thuiszorg Samen. Hiervoor heeft u een WMO indicatie en/of beschikking thuiszorg nodig. De wijkverpleegkundige stelt de beschikking thuiszorg. De WMO indicatie kunt u zelf aanvragen bij de gemeente, maar wij kunnen u ook hierbij helpen.

Veelgestelde vragen

 
 

Contactpersoon: Patrick Breed

Patrick is uw eerste contactpersoon wanneer u in De Zandstee wilt gaan wonen. Hij begeleidt u van het eerste gesprek tot u in uw nieuwe woning woont.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een woning in De Zandstee is? Bekijk dan ons actuele wachtlijstoverzicht.

Patrick is te bereiken via:

Tel: 0224-211190
E-mail: p.breed@woonzorggroepsamen.nl

Of via onderstaande contactformulier.

Beveiligingscode: bereken de som en vul het antwoord in

 
 
 
 

Onze Eerst Verantwoordelijke Verzorgenden (EVV's)

 
 • Jetta Groot

 • Mary van den Burg

 •