Meer kunnen

“Ik wilde graag zelfstandig blijven wonen, maar thuis ging het echt niet meer. Ik kon de trap niet meer op komen. Nu woon ik in Maria Mater. Nog steeds zelfstandig, maar ik kan wel altijd rekenen op de hulp die ik nodig heb.” Zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig blijft, dat is Samen meer kunnen.

Welkom bij Maria Mater

 
 

Een begrip in ’t Veld

’t Veld is een klein dorp met een dorpswinkel, een bakkerij, slagerij, kapsalon, cadeauwinkel én een groot complex met seniorenwoningen: Maria Mater. De bewoners van ’t Veld kennen Maria Mater dan ook als dé ontmoetingsplaats voor ouderen.

Lees verder

Zelfstandig wonen met zorg dichtbij

In Maria Mater woont u zelfstandig in uw huur- of koopappartement. Alle appartementen bestaan uit een kamer, keuken, slaapkamer met terras of balkon, badkamer en hal met berging. U kunt hier wonen met of zonder zorg. Heeft u zorg nodig? Dan ontvangt u deze van het thuiszorgteam dat gevestigd is in Maria Mater. Zo is de zorg altijd dichtbij.

Ook als u niet in Maria Mater woont, maar in een andere woning in 't Veld of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Maria Mater. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam van Maria Mater is een klein, lokaal team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen.

Zo lang mogelijk zelfstandig

In Maria Mater woont u zelfstandig. Heeft u moeite om uw dagindeling te bepalen? Dan kunt u terecht bij de dagactiviteiten in Maria Mater. Hier kunt u ook terecht als u nog zelfstandig in de omgeving woont. Samen met een groep besteden we de dag op een gestructureerde manier. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen. U kunt ook tijdelijk in Maria Mater verblijven via logeren bij Samen.

Behandeling thuis

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis. Onze therapeuten werken in kleine teams met meerdere disciplines bij elkaar. U krijgt uw eigen vaste therapeut toegewezen. Dankzij de korte lijnen met het zorgteam, zijn onze therapeuten altijd op de hoogte van uw actuele situatie en weet het zorgteam wat uw behandelaar met u afgesproken heeft.

Levendige locatie

In Maria Mater worden het hele jaar diverse activiteiten aangeboden, bijvoorbeeld een bingo, voorstelling of modeshow. Ook is er een biljartzaal. Iedere dinsdagavond vindt er in de recreatiezaal een kerkdienst plaats. Voor ouderen uit de buurt is er dagverzorging.

Bekende evenementen in 't Veld zijn de plaatselijke kermis met een achtkamp en een skeelerwedstrijd en de hardloopwedstrijd Groetpolderloop. Deze evenementen zorgen voor veel gezelligheid in het doorgaans rustige dorp.

 
 
 

Uitgelichte activiteiten


 

Nieuws

27 maart 2018

​Word jij in jouw vakantie onze nieuwe collega?

Vind je het leuk om mensen te helpen, ben je zelfstandig, geduldig en kun je netjes werken? Voor een afwisselende, uitdagende vakantiebaan dichtbij huis met een leuk salaris ben je bij ons aan het juiste adres!

Lees verder
 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Samenwonen met niet- zorgbehoevende partner
 • Huisdieren toegestaan
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Winkels op loopafstand
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
Ontspanning
 • Media (Internetcafé / Bibliotheek / Kabelkrant)
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
 • Rolstoelfiets / Duofiets
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 • Winkel aanwezig op de locatie
 

Kosten en indicatie

De kale huurprijs voor een appartement in of om Maria Mater bedraagt ongeveer € 665,- per maand. De bijkomende service- en energiekosten liggen rond € 162,-.

Wanneer u huurt bij Samen en u zorg nodig heeft, ontvangt u deze via Thuiszorg Samen. Hiervoor heeft u een Wmo indicatie en/of beschikking thuiszorg nodig. De wijkverpleegkundige stelt de beschikking thuiszorg. De Wmo indicatie kunt u zelf aanvragen bij de gemeente.

Veelgestelde vragen

 
 

Contactpersoon: Nienke Kruijer

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nienke Kruijer-Sander, consulent klantenservice. Nienke is uw eerste contactpersoon als u in Maria Mater komt wonen of thuiszorg bij Samen afneemt. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot het moment dat de zorg start. Dan neemt uw EVV (Eerst Verantwoordelijke Verzorgende) deze taak over.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een woning in Maria Mater is? Bekijk dan ons actuele wachtlijstoverzicht.

Nienke is te bereiken via:

Tel: 0224-211136
E-mail: klantenservice@woonzorggroepsamen.nl

of via onderstaande contactformulier.


Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
 
 
 
 

Onze Eerst Verantwoordelijke Verzorgenden (EVV's)

 
 • Petra Wit

 • Jeanet van Liere

 •