Welkom bij Magnushof

Telefoonnummer: 088 - 619 4000
E-mailadres: zorgbemiddeling@wzgsamen.nl

Meer kunnen

Zittend in zijn stoel luistert meneer Bakker naar de muziek. Hij geniet. Langzaam dringt de bekende melodie tot hem door. Een helder moment. Meneer heft zijn hoofd op en begint zachtjes mee te zingen. Steeds enthousiaster. Na afloop van het lied zegt hij: “Dat zongen we vroeger altijd, toen ik nog in ‘t Zand woonde. Daar in het café heb ik mijn vrouw ontmoet, Mien heet ze. Ze was het mooiste meisje van het dorp. Iedereen was jaloers toen ik er met haar vandoor ging…” Streven naar heldere momenten. Dat is Samen meer kunnen.

 
 

Gelegen in prachtig Schagen

Lekker in het zonnetje een drankje doen op het terras, een wandeling maken door de binnentuin. 's Zomers brengt u een bezoekje aan de Westfriese markt, maar ook in huis wordt er genoeg georganiseerd. En uw familie is natuurlijk altijd welkom! Wilt u er even uit? Dat kan met de duofiets of rolstoelfiets. Het centrum van Schagen is binnen handbereik.

Lees verder

U kunt in een situatie terecht komen waarin u 24 uur per dag verpleging en verzorging nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat u de ziekte van Alzheimer heeft, of omdat uw lichaam niet meer wil. Dan kunt u verhuizen naar Magnushof.

Waar heeft u behoefte aan?

In Magnushof doen we er alles aan om u zoveel mogelijk thuis te laten voelen. U krijgt een eigen kamer, waar u persoonlijke spulletjes mee naartoe kunt verhuizen en de gezamenlijke woonkamers zijn huiselijk ingericht. U mag doen waar u zin in heeft. Zit u het liefste in de woonkamer, op uw kamer of houdt u ervan om mee te doen aan activiteiten? Alles kan!

Wonen in Magnushof

Onze medewerkers willen u goed leren kennen, zodat wij het u zo goed mogelijk naar de zin kunnen maken. Wat zijn de gewoonten die u thuis gewend bent? En uw hobby's? We proberen deze zoveel mogelijk te handhaven. Wij zijn er om u te helpen uw leven leuker én makkelijker te maken!

Woont u op een afdeling voor mensen met dementie? Onze zorg en activiteiten zijn dan gericht op herkenning. Herkennen van oude situaties kan verrassende momenten opleveren. Wij stimuleren uw geheugen, opdat u weer weet wie u bent.

Wie werken er in Magnushof?

Bij Woonzorggroep Samen werken veel enthousiaste mensen, die dagelijks klaar staan om de best mogelijke ouderenzorg te bieden. Daarnaast zijn bij ons vele vrijwilligers, leerlingen en stagiaires actief. Al deze mensen zijn voor ons zeer waardevol. Goed, voldoende en gemotiveerd personeel is belangrijk om goede zorg te verlenen. Wij investeren daarom ook veel in onze medewerkers. U kunt hierover lezen bij ‘Werken en leren’.

 
 
 

Uitgelichte activiteiten

 

Nieuws

15 mei 2019

KRO Kindertijd

De kleuters van basisschool De Rank brengen regelmatig een bezoek aan bewoners van Magnushof. Deze waardevolle ontmoeting werd onlangs vastgelegd door KRO Kindertijd. Gisteren was de uitzending.

Lees verder
 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Winkels op loopafstand
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Receptie aanwezig
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
 • Alarmering in appartement
Ontspanning
 • Media (Internetcafé / Bibliotheek / Kabelkrant)
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
 • Restaurant
 • Rolstoelfiets / Duofiets
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 • Winkel aanwezig op de locatie
 • Wasservice
 

Kosten en indicatie

Om in Magnushof te kunnen wonen, heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Wij helpen u graag bij het aanvragen van deze indicatie. Zo nemen we u een boel administratie uit handen, maar u kunt natuurlijk ook zelf zorg aanvragen bij het CIZ via telefoonnummer 0900-1404 of via het aanvraagformulier op www.ciz.nl. Zorg dat u uw Burgerservicenummer bij de hand heeft.

Nadat u de aanvraag ingediend heeft, kan het zijn dat het CIZ nog aanvullende vragen heeft. In dat geval bellen ze u, of ze komen (op afspraak) bij u op bezoek om een beter beeld te krijgen van uw woon- en leefomstandigheden. In sommige gevallen vraagt het CIZ informatie op bij uw huisarts of specialist. Dit gebeurt altijd in overleg met u.

De meeste aanvragen worden binnen enkele weken afgehandeld. U krijgt het indicatiebesluit per post thuisgestuurd. Als u uw voorkeur voor Woonzorggroep Samen heeft aangegeven, krijgen wij de indicatie automatisch binnen. Een van onze medewerkers neemt dan, na het afgeven van het indicatiebesluit, binnen vier dagen contact met u op. Samen stemmen we af wanneer de zorg van start gaat, of wanneer u gaat verhuizen. Ook nemen we uw zorgplan door. Samen bepalen we waar u hulp en ondersteuning bij nodig heeft, en wat u zelf nog kunt. Dit doen we aan de hand van de afgegeven indicatie.

Met deze indicatie kunt u het grootste deel van de kosten voor de geïndiceerde zorg via de langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd.

De consulent klantenservice kan u helpen bij het aanvragen van een indicatie, maar u kunt ook zelf de indicatie aanvragen.

Veelgestelde vragen

 
 

Contactpersoon: Lilian Swikker & Mirjam Smit

Lilian Swikker & Mirjam Smit zijn uw eerste contactpersoon wanneer u in Magnushof wilt gaan wonen. Zij begeleiden u van het eerste gesprek tot de uiteindelijke opname.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor opname in Magnushof is? Bekijk dan ons actuele wachtlijstoverzicht.

Lilian & Mirjam zijn te bereiken via:

Tel: 088- 619 4100
E-mail: zorgbemiddeling@wzgsamen.nl

of via onderstaande contactformulier.Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
U heeft ons privacystatement gelezen en gaat akkoord.