Meer kunnen

Welkom bij De Bron

 
 

Rust en reuring in Schagen

Vlakbij het centrum van Schagen, in de rustige wijk Hoep Noord ligt De Bron. Een ruime, lichte locatie waar u helemaal tot uzelf kunt komen. Gezellig biljarten op het binnenplein, koffie drinken op het terras of in het restaurant, deelnemen aan een van de vele activiteiten die er georganiseerd worden, of luxe uit eten tijdens Bron Culinair. Waar heeft u zin in?

Lees verder

Waar heeft u behoefte aan?

Of u nu lichte of zware zorg nodig heeft, u kunt in De Bron terecht. Mensen met zwaardere zorg komen via een indicatie in De Bron. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar. Samen maken we afspraken waar we u bij helpen en wat u zelf nog kunt. Als u zichzelf nog redt met wassen, douchen, aankleden en kleine huishoudelijke klusjes, kunt u dit zelf blijven doen. Zodra u daar zelf niet meer toe in staat bent, kunt u natuurlijk rekenen op de hulp van onze medewerkers. U krijgt de zorg via thuiszorg Samen. U kunt ook tijdelijk in De Bron verblijven, via een kortdurende opname of logeren bij Samen. Als u nog zelfstandig woont, kunt u in De Bron naar de dagverzorging. We helpen u dan om structuur in uw dag te brengen.

Ook als u niet in De Bron woont, maar in een andere woning in Schagen of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam De Bron. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam van De Bron is een klein, lokaal team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen.

Wonen in De Bron

Als u in De Bron woont, kunt u gewoon uw eigen dagindeling bepalen. Wij houden rekening met uw gewoonten en wensen. Slaapt u graag uit, of bent u juist vroeg op? Houdt u van aardappels, of heeft u liever rijst? Doet u graag mee aan activiteiten met medebewoners, of leest u liever een boekje in uw appartement? Ieder mens is uniek. We leren u graag kennen, zodat we u kunnen bieden waar u behoefte aan heeft.

Zo lang mogelijk zelfstandig

Heeft u moeite om uw dagindeling te bepalen? Dan kunt u terecht bij de vernieuwde dagactiviteiten in De Bron. Hier kunt u ook terecht als u nog zelfstandig in de omgeving woont. Samen met een groep besteden we de dag op een gestructureerde manier. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Onder professionele begeleiding van ervaren beroepsbegeleiders en vrijwilligers krijgt u een zinvolle dagbesteding aangeboden. Zo wordt er samen gegeten en diverse, op maat aangeboden, activiteiten georganiseerd. Wilt u bijvoorbeeld een stuk fietsen, wandelen of ontspannen vissen, dan kan dat. Daar waar nodig, wordt ook behandeling geboden.

Behandeling thuis

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis. Onze therapeuten werken in kleine teams met meerdere disciplines bij elkaar. U krijgt uw eigen vaste therapeut toegewezen. Dankzij de korte lijnen met het zorgteam, zijn onze therapeuten altijd op de hoogte van uw actuele situatie en weet het zorgteam wat uw behandelaar met u afgesproken heeft.

Wie werken er in De Bron?

Bij Woonzorggroep Samen werken veel enthousiaste mensen, die dagelijks klaar staan om de best mogelijke ouderenzorg te bieden. Daarnaast zijn bij ons vele vrijwilligers, leerlingen en stagiaires actief. Al deze mensen zijn voor ons zeer waardevol. Goed, voldoende en gemotiveerd personeel is belangrijk om goede zorg te verlenen. Wij investeren daarom ook veel in onze medewerkers. U kunt hierover lezen bij ‘Werken en leren’.

Klik hier voor de bijzonderheden over de personeelssamenstelling in De Bron.

 
 
 

Uitgelichte activiteiten

Vaste activiteiten:

- Maandag zangmiddag aanvang 14.30 uur in de Carrousel.

- Maandagochtend tekenen en schilderen 10.00 uur in de Kreek. Maandagmiddag bakmiddag 14.30 uur in de Kreek.

- Dinsdagochtend creatief 10.00 uur in de Kreek. Dinsdagmiddag mannenmiddag 14.30 uur in de Kreek.

- Woensdag gym aanvang 14.30 uur in de Carrousel.

- Woensdagochtend koken en samen eten in de Kreek 10.00 uur.

- Donderdag spelletjesmiddag/koersbal aanvang 14.30 uur in de Carrousel.

-Donderdagochtend teken en schilderen 10.00 uur in de Kreek. Donderdagmiddag klassieke muziek 14.30 uur in de Kreek.

- Vrijdag bingo 1x per 14 dagen oneven weken aanvang 14.30 uur in de Carrousel.

- Vrijdagochtend koken en samen eten in de Kreek 10.00 uur.

- Zaterdagochtend koken en samen eten in de Kreek 10.00 uur.

- Zondagochtend koken en samen eten in de Kreek 10.00 uur.

Voor actuele informatie omtrent alle activiteiten vindt u in de lift in De Bron een activiteitenoverzicht.

 

film middag

27 maart 2018
14.30 uur
 

20 april

20 april 2018
14.30 uur
 

23 april

23 april 2018
14.30 uur
 

Nieuws

12 december 2017

Nieuwe expositie van Schildersclub Dirkshorn in De Bron

Lees verder
09 augustus 2017

Nieuwe expositie in De Bron

28 februari 2017

Carnaval

28 februari 2017

Belevenis

13 december 2016

Bioscoop Schagen

 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Samenwonen met niet- zorgbehoevende partner
 • Huisdieren toegestaan
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Winkels op loopafstand
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Receptie aanwezig
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
 • Alarmering in appartement
Ontspanning
 • Media (Internetcafé / Bibliotheek / Kabelkrant)
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
 • Restaurant
 • Rolstoelfiets / Duofiets
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 • Winkel aanwezig op de locatie
 • Wasservice
 

Kosten en indicatie

Om in De Bron te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

Appartement huren?

Heeft u geen recht op vergoeding voor het verblijf vanuit de wlz, dan is het mogelijk om een appartement in De Bron te huren. De kale huurprijs in De Bron bedraagt €531,94 voor een appartement van 44m². De bijkomende servicekosten bedragen €141,83, inclusief energie.

Wanneer u huurt bij Samen en u zorg nodig heeft, ontvangt u deze via Thuiszorg Samen. Hiervoor heeft u een Wmo indicatie en/of beschikking thuiszorg nodig. De wijkverpleegkundige stelt de beschikking thuiszorg. De Wmo indicatie kunt u zelf aanvragen bij de gemeente.

Veelgestelde vragen

 
 

Contactpersoon: Yvonne Riemens

Yvonne is uw eerste contactpersoon wanneer u in De Bron wilt gaan wonen. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot u in uw nieuwe woning woont.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een woning in De Bron is? Bekijk dan ons actuele wachtlijstoverzicht.

Yvonne is te bereiken via:

Tel: 0224-272816
E-mail: y.riemens@woonzorggroepsamen.nl

of via onderstaande contactformulier.

Beveiligingscode: bereken de som en vul het antwoord in

 
 
 
 

Onze Eerst Verantwoordelijke Verzorgenden (EVV's)

 
 • Marloes Tijsen

 • Petra Wiertz

 •