28 februari 2017

Gratis fitheidstest en rollatorkeuring bij De Trambaan

Speciaal voor 60- en 75-plussers

Lees verder

Op zaterdag 18 maart organiseert Sportservice Schagen in samenwerking met Woonzorggroep Samen, LSBO Hollands Kroon en KBO Niedorp een gratis fitheidstest in De Trambaan, Koperwiek 30 in Nieuwe Niedorp. 75-plussers kunnen in De Trambaan getest worden tussen 9.30 uur en 11.00 uur.

Fitheidstest

Door deel te nemen aan de gratis fitheidstest kunnen de deelnemers opmaken hoe het is gesteld met hun fitheid. Zo wordt de BMI (Body Mass Index) berekend aan de hand van lengte en gewicht en wordt er een bloeddrukmeting gedaan, maar ook worden onder andere het reactievermogen, de knijpkracht, de balans, de lenigheid, de armkracht, de beenkracht, de hand/oogcoördinatie en het uithoudingsvermogen getest. Twee wijkverpleegkundigen van De Omring zijn aanwezig om gratis de bloedsuikerspiegel te meten. Na de test zijn er meerdere adviseurs om de deelnemers van een persoonlijk (beweeg)advies te voorzien. Woonzorggroep Samen maakt de test voor de 75-plussers extra aantrekkelijk door aanwezig te zijn met een rollatorkeuring en te vertellen over valpreventie. 75-plussers kunnen tussen 09.30 uur en 11.00 uur starten met de fitheidstest in De Trambaan.

Aarzel niet, kom langs en doe mee met de fitheidstest! Vooraf aanmelden is niet nodig. Starten met de test kan ’s morgens tot 11.00 uur (De Trambaan, Koperwiek 30, 1733 BA Nieuwe Niedorp). U hoeft niet in sportkleding te komen, zolang u zich maar prettig voelt in wat u aan heeft en er goed in kunt bewegen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen, consulent breedtesport Monique de Vries, telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail: 60plus@sportserviceschagen.nl.