verslag avondvierdaagse op maandag 1 juni en dinsdag 2 juni

verslag avondvierdaagse

Lees verder

Avondvierdaagse 2015 maandag 1 juni.

 

Om half zes hadden de mensen zich verzameld in de hal. Ook Bart Ploeger van Sportservice Schagen was van de partij.

Even voor zes uur vertrokken we richting de Mering.

Het weer was super, niet te warm en niet te koud. Prima om de eerste dag te starten.

Na een wandeling via de rand van Hippolytushoef en de Tjatting kwamen we aan bij Lies de Bot, waar de drinkstop was. Lies had al wat stoelen klaargezet voor de lopers en hier hebben we een kwartiertje pauze gehouden. En toen het laatste stukje naar Noorderlicht.

 

Avondvierdaagse 2015 dinsdag 2 juni.

 

Het stormde buiten, het was wel droog, maar er waren erge rukwinden. Zo erg, dat we een aantal mensen al afgeraden hadden om mee te gaan met de avondvierdaagse.

Een aantal kwam wel opdagen, en zo besloten we om een alternatieve tocht te houden. Eerst door de grote zaal en door de gangen van Noorderlicht, toen door de sluis naar Parkzicht. Hier een ronde om de bibliotheek en door de glazen zaal.

Toen gingen we naar buiten en liepen via de Mering naar het huis van Jacqueline Metselaar. Achter het huis heeft zij een mooie overkapping, waar iedereen op een stoel kon zitten. We wilden er bijna niet meer weg, zo heerlijk zat het.

Na het drinken en een koek liepen we terug naar Noorderlicht. Onderweg liepen we op met lopers van de 5 km., dit was erg leuk.

Gelukkig is er niemand uit zijn rolstoel gewaaid, en kwam iedereen veilig terug.