30 januari 2015

Sweet Sixty

Een mooi optreden woensdagmiddag 28 januari in Noorderlicht

Lees verder

Eind vorig jaar werden we benaderd door Lia Nouwen of Sweet Sixty een keer in Noorderlicht, Hippolytushoef op mocht treden.

Het optreden werd gepland op woensdagmiddag 28 januari in Noorderlicht.

Ontstaan van het koor: in 1981 werd het koor de Sluiszangers opgericht in Slootdorp. Dit was een vier-stemmig koor, wat bestond uit zowel dames als heren.

Sinds 2009 wordt er een ander repertoire gezongen en is de naam veranderd in Sweet Sixty. Sweet Sixty is nu een gezellig dameskoor van ongeveer 14 leden, met Gineke Walburg als dirigente en Marga Stroo als muzikante.

Het optreden van woensdagmiddag in Noorderlicht bestond uit Nederlandstalige liedjes, zoals onder andere Droomland, Roosje mijn roosje en Het zijn de kleine dingen die het doen. Er waren veel liedjes die door de mensen meegezongen konden worden. Ook hadden de dames tekstboeken meegenomen, waardoor het nog makkelijker werd om mee te zingen.

Ook waren er enkele dames die een sketch ter gehore brachten. Zo was er een gedicht over een schort, over een face-lift en de ode aan de po werd voorgedragen.

Het werd een ontzettend gezellige middag en we hopen dat Sweet Sixty eerdaags nog eens voor de bewoners van Noorderlicht op komt treden.