Welkom bij Hof van Wieringen & Ulkediep

Telefoonnummer: 088 - 619 4000
E-mailadres: zorgbemiddeling@wzgsamen.nl

Meer kunnen

​De twee nieuwe zorglocaties in Hippolytushoef hebben elk hun eigen naam met een eigen identiteit. De nieuwe namen Hof van Wieringen en Ulkediep hebben een sterke relatie met Wieringen, iets waar wij erg veel waarde aan hechten.

 
 

Vlakbij het centrum van Hippolytushoef

Hof van Wieringen en Ulkediep, dat zijn de namen van de nieuwe gebouwen die we medio 2022 in gebruik verwachten te nemen. De bewoners van voormalig Noorderlicht wonen momenteel in Molenweid.

Lees verder

Hof van Wieringen (aan de Parklaan) verwijst voor ons naar de vroegere hofjes. Deze werden in 1957 geopend door de toenmalige burgemeester en bestonden uit een rond groen veld met daar omheen lage bejaardenwoningen. Hier woonden de ouderen van Wieringen net zoals thuis, samen in een buurtje. In de nieuwbouw draait het ook om het wonen in buurtjes, we hopen de sfeer en saamhorigheid van weleer dan ook terug te brengen.

De naam Ulkediep (aan Parkzicht) geeft de verbinding met het water aan, in 1924 kwam aan het eilandbestaan een einde, doordat het Amsteldiep samen met het Ulkediep werd afgesloten. Met deze naam maken we de verbinding met het water en tevens de verbinding met het eiland. Beide zijn zeer belangrijk voor deze omgeving en voor een groot deel van onze bewoners. Deze sferen vinden we straks terug in Ulkediep, maar ook in Hof van Wieringen.

Met deze twee gekozen namen willen we niet alleen de geschiedenis van Wieringen in ere houden, maar ook het nieuwe ouder worden tot uiting brengen met een passend zorgconcept dat toekomstbestendig is: wonen en leven op je eigen manier. Beiden gebouwen bestaan straks uit 32 appartementen verdeeld over twee verdiepingen. Alle appartementen zijn ruim opgezet en geschikt voor bewoning door zowel 1 als 2 personen.

Op dit moment wonen de bewoners van voormalig Noorderlicht in Molenweid te Wieringerwaard. De verwachting is dat de nieuwbouw rond de zomer van 2022 afgerond zal zijn, waarna de bewoners terug zullen verhuizen naar hun geliefde Wieringen.

 
 
 
14 juli 2020

Grote stap in realisatie nieuwbouw in de kern van Hippolytushoef

Dinsdagochtend 14 juli zijn de aannemingsovereenkomsten getekend voor de nieuwbouw van Woonzorggroep Samen te Hippolytushoef. Het huidige Noorderlicht maakt plaats voor twee nieuwe locaties met elk 32 appartementen. In de nieuwbouw komen ruim opgezette appartementen. Ook zijn er op diverse plekken in de nieuwbouw zogenaamde buurtkamers. Hier kunnen bewoners elkaar ontmoeten voor allerlei sociale activiteiten.

Lees verder
 
 
Wonen
Veiligheid
Ontspanning
Gemak
 

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
U heeft ons privacystatement gelezen en gaat akkoord.

 
 
 
 

Onze Eerst Verantwoordelijke Verzorgenden (EVV's)

 
  •