25 november 2015

Jubileumboek '50 jaar Kapellehof'

Vorig jaar vierde Kapellehof in Den Oever haar vijftigste verjaardag. Vijftig jaar ouderenzorg in Den Oever. Een periode waarin de zorg vele veranderingen heeft meegemaakt. Reden genoeg om de historie van Kapellehof op te tekenen in een jubileumboek. Een voorproefje van het boek:

Lees verder

Kapellehof 50 jaar!
In de donkere dagen voor kerstmis 1963 nemen de eerste ouderen uit Den Oever, van 65 jaar en ouder, hun intrek in 'bejaardentehuis Kapellehof'. De pensionprijs bedraagt 235 gulden voor een éénpersoonskamer en 390 gulden voor een tweepersoonskamer.
Anno 2014: Het bejaardentehuis heet nu een zorgcentrum, de gulden is vervangen door de euro, pensionprijzen worden niet meer betaald maar men heeft een indicatie, en de gemiddelde leeftijd van de bewoners is inmiddels 89 jaar.
In dit prachtige jubileumboek Kapellehof 50 jaar wordt met woorden en in beelden de boeiende geschiedenis van dit huis opgetekend. Het beeld dat hieruit zichtbaar wordt is illustratief voor de ontwikkeling van de ouderenzorg in Nederland in de afgelopen 50jaar.

Het boek '50 jaar Kapellehof' kost € 25,- (zonder winstoogmerk).

Wil je het boek hebben? Hij is te koop in Kapellehof, of stuur een mailtje naar Karin Sijnesael viak.sijnesael@woonzorggroepsamen.nl.