Welkom bij De Carrousel

Telefoonnummer: 088 619 4000
E-mailadres: zorgbemiddeling@wzgsamen.nl

Meer kunnen

“We houden elkaar hier goed in de gaten en helpen elkaar waar nodig. Ik maak bijvoorbeeld iedere morgen het kettinkje van mijn buurvrouw vast. Dat lukt haar niet meer.” Elkaar helpen waar nodig, dat is Samen meer kunnen.

 
 

We doen het samen in Breezand

We helpen elkaar waar nodig en we doen het samen. Dat is de cultuur die onder de bewoners van De Carrousel heerst. Zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Dat is het doel. De zorg is dichtbij, maar als het even kan doppen de bewoners hun eigen boontjes. Wellicht komt dit door de veelal agrarische achtergrond van de bewoners, waarbij men gewend is om zelfstandig en hard te werken.

Lees verder

Zelfstandig wonen met zorg dichtbij

De Carrousel is een kleinschalig complex met zestien tweekamerappartementen. Vanuit uw appartement heeft u uitzicht op het hertenkamp, de kerk en een basisschool. Midden in het centrum van Breezand vindt u Zwembad Den Krieck, de supermarkt en diverse winkels. Breezand ligt op fietsafstand van het Amstelmeer, de duinen en stranden van de Noordzee en het Robbenoordbos. De Lentetuin (in maart) en de Bloemendagen (in mei) zijn jaarlijks terugkomende evenementen. Breezand heeft goede busverbindingen naar Schagen en Den Helder.

U woont zelfstandig, zoals u gewend bent. Maar de zorg is wel altijd dichtbij. Wanneer u zorg nodig heeft, ontvangt u dit via het thuiszorgteam Anna Paulowna - Breezand. De woningen in De Carrousel worden verhuurd door de Woningbouwvereniging Anna Paulowna.

Ook als u niet in De Carrousel woont, maar in een andere woning in Breezand of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Anna Paulowna - Breezand. Onze medewerkers staan niet alleen klaar voor de bewoners van De Carrousel, maar leveren ook zorg bij u thuis. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam Anna Paulowna - Breezand is een klein, lokaal team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen.

Behandeling thuis

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis. Onze therapeuten werken in kleine teams met meerdere disciplines bij elkaar. U krijgt uw eigen vaste therapeut toegewezen. Dankzij de korte lijnen met het thuiszorgteam, zijn onze therapeuten altijd op de hoogte van uw actuele situatie en weet het thuiszorgteam wat uw behandelaar met u afgesproken heeft.

Vele activiteiten

Dankzij de inzet van verschillende organisaties is in De Carrousel het hele jaar door een aantrekkelijk activiteitenprogramma, met voor elk wat wils. Deze activiteiten zijn niet alleen voor de bewoners van De Carrousel toegankelijk, maar ook voor ouderen uit het dorp. Zo zijn er vaste biljart- en kaartmiddagen, is er op dinsdag koersbal, op woensdag een soosmiddag en is er iedere eerste donderdag van de maand een bingomiddag. Ook wordt er vier ochtenden in de week door vrijwilligers les gegeven in het internetcafé. Elke dinsdagochtend vindt er zowel zittend als staand gym plaats vanuit de vereniging 'Meer bewegen voor ouderen'. En iedere eerste vrijdag van de maand is er een Rooms-Katholieke kerkdienst in de recreatiezaal.

 
 
 

Uitgelichte activiteiten

 

Nieuws

27 maart 2018

​Word jij in jouw vakantie onze nieuwe collega?

Vind je het leuk om mensen te helpen, ben je zelfstandig, geduldig en kun je netjes werken? Voor een afwisselende, uitdagende vakantiebaan dichtbij huis met een leuk salaris ben je bij ons aan het juiste adres!

Lees verder
 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Samenwonen met niet- zorgbehoevende partner
 • Huisdieren toegestaan
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Winkels op loopafstand
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
 • Alarmering in appartement
Ontspanning
 • Media (Internetcafé / Bibliotheek / Kabelkrant)
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 • Winkel aanwezig op de locatie
 • Wasservice
 

Kosten en indicatie

De huurappartementen in De Carrousel worden verhuurd door Woningstichting Anna Paulowna. Interesse? Klik hier voor meer informatie.

Wanneer u zorg nodig heeft, ontvangt u deze via Thuiszorg Samen. Hiervoor heeft u een WMO indicatie en/of beschikking thuiszorg nodig. De wijkverpleegkundige stelt de beschikking thuiszorg. De WMO indicatie kunt u zelf aanvragen bij de gemeente, maar wij kunnen u ook hierbij helpen.

Veelgestelde vragen

 
 

Contactpersoon: Patrick Breed

Suzanne is uw eerste contactpersoon als u in De Carrousel komt wonen en thuiszorg bij Samen afneemt. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot het moment dat de zorg start. Dan neemt uw EVV (Eerst Verantwoordelijke Verzorgende) deze taak over.

Suzanne is te bereiken via:

Tel: 06-13175033
E-mail: s.schuyt@woonzorggroepsamen.nl

Of via onderstaande contactformulier.


Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
U heeft ons privacystatement gelezen en gaat akkoord.