Welkom bij Molenweid

Telefoonnummer: 088 - 619 4269
E-mailadres:

Meer kunnen

Molenweid wordt momenteel gebruikt als tijdelijke locatie voor de bewoners van locatie Noorderlicht te Hippolytushoef. Noorderlicht wordt gesloopt en hier wordt nieuwbouw gepleegd. De verwachting is dat de bewoners medio 2022 terug kunnen verhuizen naar de nieuwbouw locatie in Hippolytushoef.

 
 

Tijdelijke locatie voor bewoners Noorderlicht

Waar heeft u behoefte aan?

Hoe groot is uw zorgbehoefte? Kunt u met een beetje hulp nog zelfstandig blijven wonen, of is het beter voor u als wij een deel van uw huishouden uit handen nemen? Wanneer u nog zelfstandig kunt wonen, kunt u een appartement huren bij Samen. U huurt dan een aanleunwoning waar u zelfstandig woont. Als u zorg nodig heeft ontvangt u deze via Thuiszorg Samen.

Ook als u niet in Molenweid woont, maar in een andere woning in Wieringerwaard of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam. Onze medewerkers staan niet alleen klaar voor de bewoners van Molenweid, maar leveren ook zorg bij u thuis. Ook als u zorg nodig heeft, kunt u dus zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam is een klein, lokaal team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen.

Woont u nog thuis maar kunt u wel wat structuur in uw dag gebruiken? Dan kunt u bij ons terecht voor dagverzorging. Is het tijdelijk niet mogelijk om thuis te wonen, of wilt u er eens even tussenuit? Dan kunnen logeren bij Samen of een kortdurende opname een oplossing zijn.

Wanneer u zoveel zorg nodig heeft dat zelfstandig wonen niet langer gaat, kunt u in Molenweid wonen met zorg. Onze medewerkers staan dan 24 uur per dag voor u klaar. Samen maken we afspraken waar we u bij helpen en wat u zelf nog kunt. Als u zichzelf nog redt met wassen, douchen, aankleden en kleine huishoudelijke klusjes, kunt u dit zelf blijven doen. Zodra u daar zelf niet meer toe in staat bent, kunt u natuurlijk rekenen op de hulp van onze medewerkers.

Wonen in Molenweid

In Molenweid woont u in uw eigen kamer of appartement of in een appartement voor echtparen. Iedere kamer/appartement beschikt over een ruime badkamer en een communicatiesysteem. U kunt uw kamer/appartement naar uw eigen smaak inrichten.

Binnen Molenweid is veel aandacht voor uw privacy, eigenwaarde en zelfstandigheid. Molenweid is een zeer compleet uitgerust zorgcentrum, met een goede maaltijdvoorziening en een uitgebreid dienstenpakket en activiteitenprogramma.

Behandeling thuis

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis. Onze therapeuten werken in kleine teams met meerdere disciplines bij elkaar. U krijgt uw eigen vaste therapeut toegewezen. Dankzij de korte lijnen met het zorgteam, zijn onze therapeuten altijd op de hoogte van uw actuele situatie en weet het zorgteam wat uw behandelaar met u afgesproken heeft.

Wie werken er in Molenweid?

Bij Woonzorggroep Samen werken veel enthousiaste mensen, die dagelijks klaar staan om de best mogelijke ouderenzorg te bieden. Daarnaast zijn bij ons vele vrijwilligers, leerlingen en stagiaires actief. Al deze mensen zijn voor ons zeer waardevol. Goed, voldoende en gemotiveerd personeel is belangrijk om goede zorg te verlenen. Wij investeren daarom ook veel in onze medewerkers. U kunt hierover lezen bij ‘Werken bij Samen’.