Welkom bij Molenweid

Telefoonnummer: 088 - 619 4901
E-mailadres:

Meer kunnen

Vanaf maandag 30 maart is Molenweid van start gegaan met het opvangen van corona patiënten of patiënten met een sterke verdenking van het coronavirus.

 
 

Corona-unit vanaf 30 maart

Corona-unit voor corona patiënten of patiënten met een sterke verdenking van het coronavirus

Lees verder

Vanuit de regionale zorgorganisaties is de oproep gedaan voor een noodlocatie voor corona patiënten in de kop van Noord Holland. Woonzorggroep Samen heeft hierop besloten dat Molenweid te Wieringerwaard ingericht gaat worden als tijdelijke noodlocatie voor corona patiënten.

Vanaf maandag 30 maart is Molenweid van start gegaan met het opvangen van corona patiënten of patiënten met een sterke verdenking van het coronavirus. In Molenweid is op de begane grond een aparte vleugel ingericht bestaande uit acht appartementen. Hier is in eerste instantie plek voor acht corona patiënten met een mogelijke uitbreiding naar 16 patiënten.

Voor wie is de Corona-unit?
Op deze afdeling liggen mensen die positief getest zijn op het coronavirus. Dit kunnen patiënten zijn die vanuit het ziekenhuis doorgestuurd worden, omdat zij aan de beterende hand zijn, maar nog niet naar huis kunnen. Het kunnen ook patiënten zijn die niet langer thuis verzorgd kunnen worden.

“We zien dat het aantal mensen die besmet zijn met het coronavirus in de regio toeneemt en dat de druk op de ziekenhuizen stijgt”, vertelt Hans Groenendijk, voorzitter Raad van Bestuur Woonzorggroep Samen. “Om de ziekenhuizen te ontlasten en omdat we de ruimte en mogelijkheden hebben om corona patiënten op te vangen, stellen we een deel van Molenweid hiervoor beschikbaar.”

Wie werken hier?
Op de Corona-unit werkt een vast team met ervaren medewerkers die uw naasten de zorg en aandacht kunnen geven die zij nu hard nodig hebben. Dit team bestaat uit: verzorgenden, verpleegkundigen, voedingsassistenten en een verpleegkundig specialist op het
gebied van Corona. Een Specialist Ouderengeneeskunde is medisch eindverantwoordelijk.

Strikte isolatie
De vleugel in Molenweid wordt strikt geïsoleerd van de rest van het gebouw en heeft een eigen ingang. De medewerkers die op deze afdeling komen werken dragen continu beschermende kleding, handschoenen en een mondmasker.