Welkom bij Kapellehof

Telefoonnummer: 088 - 619 4430
E-mailadres: bemiddelingsbureau@woonzorggroepsamen.nl

Meer kunnen

"Als Noordzeevisser bracht ik dagelijks verse vis de haven van Den Oever binnen. Ik ga nog steeds graag kijken in de haven hoe de kotters binnenkomen. Met de Flora- en Visserijdagen is het echt feest. Dan gaan we met z’n allen naar de haven en eten we ’s avonds vis. Heerlijk!” Oude tijden doen herleven, dat is Samen meer kunnen.

 
 

Gelegen in het vissersdorp Den Oever

In Den Oever heerst de visserij-cultuur. In Kapellehof wonen dan ook veel mensen met een visserij-verleden. Wanneer u zoveel zorg nodig heeft dat zelfstandig wonen niet langer gaat, kunt u in Kapellehof wonen met zorg. Onze medewerkers staan dan 24 uur per dag voor u klaar

Lees verder

Kapellehof is in de jaren '50 gebouwd als 'bejaardenhuis' met een inpandige kapel. Vandaar de naam Kapellehof. De oude zestiende-eeuwse kapel die tot dat moment in het dorp stond, stond op instorten. Er moest een nieuwe kapel komen, welke werd gekoppeld aan een tehuis voor de oudere bewoners van Den Oever. In de jaren '80 voldeed het oude Kapellehof niet meer aan de eisen van de tijd en werd het herbouwd, zonder kapel.

Waar heeft u behoefte aan?

Wanneer u zoveel zorg nodig heeft dat zelfstandig wonen niet langer gaat, kunt u in Kapellehof wonen met zorg. Onze medewerkers staan dan 24 uur per dag voor u klaar. Samen maken we afspraken waar we u bij helpen en wat u zelf nog kunt. Als u zichzelf nog redt met wassen, douchen, aankleden en kleine huishoudelijke klusjes, kunt u dit zelf blijven doen. Indien u daar zelf niet meer toe in staat bent, kunt u natuurlijk rekenen op de hulp van onze medewerkers.

Ook als u niet in Kapellehof woont, maar in een andere woning in Den Oever of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Wieringen - Wieringermeer. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam Wieringen - Wieringermeer is een klein, lokaal team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen.

Wonen in Kapellehof

In Kapellehof in Den Oever woont u in uw eigen éénkamer appartement. Uw appartement beschikt over een klein keukenblok met een koelkast, een ruime badkamer, voorzien van wastafel, douche en toilet. U kunt uw appartement naar eigen smaak inrichten.

In Kapellehof is een tuin, een kapper en een winkel. We organiseren in Kapellehof veel activiteiten, maar de jaarlijkse uitjes naar de Flora- en Visserijdagen in het dorp zijn een altijd hoogtepunt.

Behandeling thuis

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis. Onze therapeuten werken in kleine teams met meerdere disciplines bij elkaar. U krijgt uw eigen vaste therapeut toegewezen. Dankzij de korte lijnen met het zorgteam, zijn onze therapeuten altijd op de hoogte van uw actuele situatie en weet het zorgteam wat uw behandelaar met u afgesproken heeft.

Wie werken er in Kapellehof?

Bij Woonzorggroep Samen werken veel enthousiaste mensen, die dagelijks klaar staan om de best mogelijke ouderenzorg te bieden. Daarnaast zijn bij ons vele vrijwilligers, leerlingen en stagiaires actief. Al deze mensen zijn voor ons zeer waardevol. Goed, voldoende en gemotiveerd personeel is belangrijk om goede zorg te verlenen. Wij investeren daarom ook veel in onze medewerkers. U kunt hierover lezen bij ‘Werken en leren’.

 
 
 

Uitgelichte activiteiten

 

Nieuws

24 juli 2018

Speciaal bezoek

Afgelopen week is collega Linda getrouwd.

Lees verder
 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Samenwonen met niet- zorgbehoevende partner
 • Huisdieren toegestaan
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Winkels op loopafstand
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
 • Alarmering in appartement
Ontspanning
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 • Winkel aanwezig op de locatie
 • Wasservice
 

Kosten en indicatie

Om in Kapellehof te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

Veelgestelde vragen

 
 

Contactpersoon: Suzanne Schuyt

Suzanne is uw eerste contactpersoon wanneer u in Kapellehof wilt gaan wonen. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot u in uw nieuwe woning woont.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor opname in Kapellehof is? Bekijk dan ons actuele wachtlijstoverzicht.

Suzanne is te bereiken via:

Tel: 06-13175033
E-mail: s.schuyt@woonzorggroepsamen.nl

of via onderstaande contactformulier.


Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
U heeft ons privacystatement gelezen en gaat akkoord.