Welkom bij Lelypark

Telefoonnummer: 088 - 619 4000
E-mailadres: bemiddelingsbureau@woonzorggroepsamen.nl

Meer kunnen

“Een pionier, zo noemt men mij. Omdat ik met mijn ouders als één van de eersten hier in de Wieringermeer kwam wonen. Ik heb toen geleerd mijn eigen boontjes te doppen. Dat doe ik nog steeds, maar wanneer ik hulp nodig heb staat de zorg klaar. Elkaar ondersteunen, dat is Samen meer kunnen.

 
 

Gelegen in Wieringerwerf, centrum van de Wieringermeer

De Wieringermeerpolder is drooggelegd in 1930. Vanuit het hele land kwamen pioniers – boeren, arbeiders, middenstand, onderwijzers – om de landbouwgrond te bewerken en een gemeenschap op te bouwen. In korte tijd verrezen woningen, winkels, kerken en scholen. Eerst in de dorpen Slootdorp en Middenmeer, daarna in Wieringerwerf, gevolgd door Kreileroord. In 1942 koos het gemeentebestuur Wieringerwerf als centrumplaats. Lelypark werd hier geopend in 1966 als een plek voor álle Wieringermeerders die in hun polder oud wilden worden. Veel van de dialecten die de pioniers meebrachten, worden in Lelypark nog altijd gesproken.

Lees verder

Het voorzieningenniveau in Wieringerwerf ligt zeer hoog. Er is onder andere een ruim winkelaanbod en een overdekt zwembad. Het dorp heeft ook verschillende cafetaria’s en restaurants.

Eind 2017 is Lelypark voor een groot gedeelte verbouwd. Er is nog steeds een koop- en een huurvleugel, maar in het voormalige verzorgingshuis zijn op de begane grond inmiddels drie woongroepen voor mensen met dementie gerealiseerd. Hier woont u samen met zes andere bewoners op een groep volgens het “Kleinschalig Wonen” principe. Op de eerste etage bestaan nog steeds appartementen waar diverse vormen van zorg worden geboden.

Kleinschalig Wonen

Kleinschalig wonen is een woonvorm voor mensen met dementie. Zo veel mogelijk als thuis, dat is het idee achter kleinschalig wonen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer, met zijn eigen meubels en spullen. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer: een overzichtelijke, huiselijke omgeving waar bewoners en medewerkers samen een huishouden runnen. Zo wordt er onder andere samen gekookt. Ieder krijgt de zorg en ondersteuning die hij of zij nodig heeft en familie is natuurlijk altijd welkom. Zij kunnen ook meehelpen in het huishouden of andere (dagelijkse) activiteiten, bijvoorbeeld door te helpen met koken en boodschappen te doen samen met de bewoners. We beschikken over een voor de bewoners vrij toegankelijke binnentuin.

Zorg op maat

Op de tweede etage bevinden zich 18 appartementen hier kunt u 24 uur zorg krijgen, maar ook kunnen deze appartementen gebruikt worden voor mensen die alleen thuiszorg nodig hebben. We spelen in op de behoefte die er op dat moment is. Samen maken we afspraken waar we u bij helpen en wat u zelf nog kunt. Als u zichzelf nog redt met wassen, douchen, aankleden en kleine huishoudelijke klusjes, kunt u dit zelf blijven doen. Zodra u daar zelf niet meer toe in staat bent, kunt u natuurlijk rekenen op de hulp van onze medewerkers. Op deze manier zijn wij op de toekomst voorbereidt. In Lelypark woont u in een één- of tweekamer appartement, welke u naar uw eigen smaak kunt inrichten. In het appartement hangt wel stoffering voor de ramen en is er al vloerbekleding. Dit is eigendom van Lelypark. In het gebouw bruist het regelmatig van de activiteiten, zoals de jaarlijkse vakantieweek in eigen huis. Daarnaast is er een kapsalon en een winkel. Bij mooi weer kunt u in de tuin een kopje koffie drinken. U voelt zich vast snel thuis in Lelypark.

Niet alleen binnen Lelypark kunt u thuiszorg ontvangen zoals in de aanleunwoningen in de huur- en koopvleugel, ook als u elders in Wieringerwerf woont is dit mogelijk. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam Wieringen - Wieringermeer is een klein, lokaal team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen.

Zo lang mogelijk zelfstandig

Woont u nog zelfstandig thuis maar kunt u wel wat structuur in uw dag gebruiken? Dan kunt u bij ons terecht voor dagactiviteiten. Hier kunt u terecht op maandag en donderdag. Samen met een groep besteden we de dag op een gestructureerde manier. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Behandeling thuis

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij uw thuis. Onze therapeuten werken in kleine teams met meerdere disciplines bij elkaar. U krijgt uw eigen vaste therapeut toegewezen. Dankzij de korte lijnen met het zorgteam, zijn onze therapeuten altijd op de hoogte van uw actuele situatie en weet het zorgteam wat uw behandelaar met u afgesproken heeft.

Wie werken er in Lelypark?

Bij Woonzorggroep Samen werken veel enthousiaste mensen, die dagelijks klaar staan om de best mogelijke ouderenzorg te bieden. Daarnaast zijn bij ons vele vrijwilligers, leerlingen en stagiaires actief. Al deze mensen zijn voor ons zeer waardevol. Goed, voldoende en gemotiveerd personeel is belangrijk om goede zorg te verlenen. Wij investeren daarom ook veel in onze medewerkers. U kunt hierover lezen bij ‘Werken en leren’. 
 
 

Uitgelichte activiteiten

 

Nieuws

02 oktober 2018

Nationale Ouderendag bij Lelypark

Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen. ​Op vrijdag 5 oktober is het Nationale Ouderendag en ter ere van deze dag heeft DEEN Supermarkten uit Wieringerwerf de bewoners van Lelypark uitgenodigd om samen een leuke dag te beleven.

Lees verder
 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Samenwonen met niet- zorgbehoevende partner
 • Huisdieren toegestaan
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Winkels op loopafstand
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Receptie aanwezig
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
 • Alarmering in appartement
Ontspanning
 • Media (Internetcafé / Bibliotheek / Kabelkrant)
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
 • Restaurant
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 • Winkel aanwezig op de locatie
 • Wasservice
 • Scootmobiel lenen
 

Kosten en indicatie

Om in Lelypark te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

Veelgestelde vragen

 
 

Contactpersoon: Suzanne Schuyt

Suzanne is uw eerste contactpersoon wanneer u in Lelypark wilt gaan wonen. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot u in uw nieuwe woning woont.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een woning in Lelypark is? Bekijk dan ons actuele wachtlijstoverzicht.

Suzanne is te bereiken via:

Tel: 06-13175033

E-mail: s.schuyt@woonzorggroepsamen.nl

of via onderstaande contactformulier.


Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
U heeft ons privacystatement gelezen en gaat akkoord.

 
 
 
 

Onze Eerst Verantwoordelijke Verzorgenden (EVV's)

 
 • Samantha Pranger van der Ent

 • Vronie van de Velde

 •