Welkom bij Noorderlicht

Telefoonnummer: 0227-591368 / 06-83576703
E-mailadres: bemiddelingsbureau@woonzorggroepsamen.nl

Meer kunnen

“Ik doe mee aan bijna alle activiteiten hier. Het houdt me van de straat en zo spreek je nog eens iemand. Vorige week sprak ik zomaar mijn buurmeisje van vroeger. Die is hier net komen wonen, zo leuk!” Contact met uw buren faciliteren, dat is Samen meer kunnen.

 
 

Vlakbij het centrum van Hippolytushoef

Hippolytushoef, Hippo in de volksmond, is het grootste dorp van het voormalige eiland Wieringen. Het dorp heeft daardoor een regiofunctie met diverse winkels en verschillende restaurants. Noorderlicht ligt op loopafstand van het centrum.

Lees verder

Waar heeft u behoefte aan?

Hoe groot is uw zorgbehoefte? Kunt u met een beetje hulp nog zelfstandig blijven wonen, of is het beter voor u als wij een deel van uw huishouden uit handen nemen?

Wanneer u nog zelfstandig kunt wonen, kunt u een appartement huren bij Samen. U huurt dan een aanleunwoning waar u zelfstandig woont. Als u zorg nodig heeft ontvangt u deze via Thuiszorg Samen.

Ook als u niet in Noorderlicht woont, maar in een andere woning in Hippolytushoef of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Noorderlicht. Onze medewerkers staan niet alleen klaar voor de bewoners van Noorderlicht, maar leveren ook zorg bij u thuis. Ook als u zorg nodig heeft, kunt u dus zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam van Noorderlicht is een klein, lokaal team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen.

Woont u nog thuis maar kunt u wel wat structuur in uw dag gebruiken? Dan kunt u bij ons terecht voor dagverzorging. Is het tijdelijk niet mogelijk om thuis te wonen, of wilt u er eens even tussenuit? Dan kunnen logeren bij Samen of een kortdurende opname een oplossing zijn.

Wanneer u zoveel zorg nodig heeft dat zelfstandig wonen niet langer gaat, kunt u in Noorderlicht wonen met zorg. Onze medewerkers staan dan 24 uur per dag voor u klaar. Samen maken we afspraken waar we u bij helpen en wat u zelf nog kunt. Als u zichzelf nog redt met wassen, douchen, aankleden en kleine huishoudelijke klusjes, kunt u dit zelf blijven doen. Zodra u daar zelf niet meer toe in staat bent, kunt u natuurlijk rekenen op de hulp van onze medewerkers.

Voor mensen met dementie heeft Noorderlicht de afdeling Groepswonen Dementie. Hier woont u samen met ongeveer tien bewoners op een afdeling, waar u kleinschalige verpleeghuiszorg krijgt.

Wonen in Noorderlicht

In Noorderlicht woont u in uw eigen éénkamerappartement, of in een appartement voor echtparen. Ieder appartement beschikt over een ruime badkamer en een communicatiesysteem. U kunt uw appartement naar uw eigen smaak inrichten.

Binnen Noorderlicht is veel aandacht voor uw privacy, eigenwaarde en zelfstandigheid. Noorderlicht is een zeer compleet uitgerust zorgcentrum, met een goede maaltijdvoorziening en een uitgebreid dienstenpakket dat varieert van wasverzorging, een kabelkrant, een bibliotheek en een kapsalon tot een winkel, een uitgebreid activiteitenprogramma en een dagverzorgingsproject.

Zo lang mogelijk zelfstandig

Heeft u moeite om uw dagindeling te bepalen? Dan kunt u terecht bij de dagactiviteiten in Noorderlicht. Hier kunt u ook terecht als u nog zelfstandig in de omgeving woont. Samen met een groep besteden we de dag op een gestructureerde manier. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Behandeling thuis

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis. Onze therapeuten werken in kleine teams met meerdere disciplines bij elkaar. U krijgt uw eigen vaste therapeut toegewezen. Dankzij de korte lijnen met het zorgteam, zijn onze therapeuten altijd op de hoogte van uw actuele situatie en weet het zorgteam wat uw behandelaar met u afgesproken heeft.

Wie werken er in Noorderlicht?

Bij Woonzorggroep Samen werken veel enthousiaste mensen, die dagelijks klaar staan om de best mogelijke ouderenzorg te bieden. Daarnaast zijn bij ons vele vrijwilligers, leerlingen en stagiaires actief. Al deze mensen zijn voor ons zeer waardevol. Goed, voldoende en gemotiveerd personeel is belangrijk om goede zorg te verlenen. Wij investeren daarom ook veel in onze medewerkers. U kunt hierover lezen bij ‘Werken en leren’.

 
 
 

Uitgelichte activiteiten

 

Nieuws

14 juli 2018

Smeulende sigaret zorgt voor rookontwikkeling

​Vanmorgen is in een kamer van een bewoner in Noorderlicht rookontwikkeling ontstaan. Door het niet goed uitmaken van een sigaret is deze gaan smeulen in de prullenbak.

Lees verder
 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Samenwonen met niet- zorgbehoevende partner
 • Huisdieren toegestaan
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Winkels op loopafstand
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Receptie aanwezig
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
 • Alarmering in appartement
Ontspanning
 • Media (Internetcafé / Bibliotheek / Kabelkrant)
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
 • Restaurant
 • Rolstoelfiets / Duofiets
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 • Winkel aanwezig op de locatie
 • Wasservice
 

Kosten en indicatie

Om in Noorderlicht te kunnen wonen, heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ bepaalt op welke zorg u recht heeft. Met een indicatie kunt u het grootste deel van de kosten via de wet langdurige zorg (wlz) vergoed krijgen. Wel wordt een eigen bijdrage gevraagd, die door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) wordt geïnd. Voor meer informatie over uw eigen bijdrage kunt u terecht op de website van het CAK.

Veelgestelde vragen

 
 

Contactpersoon: Suzanne Schuyt

Suzanne is uw eerste contactpersoon wanneer u in Noorderlicht wilt gaan wonen. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot u in uw nieuwe woning woont.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor een woning in Noorderlicht is? Bekijk dan ons actuele wachtlijstoverzicht.

Suzanne is te bereiken via:

Tel: 06-13175033
E-mail: s.schuyt@woonzorggroepsamen.nl

of via onderstaande contactformulier.


Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
U heeft ons privacystatement gelezen en gaat akkoord.

 
 
 
 

Onze Eerst Verantwoordelijke Verzorgenden (EVV's)

 
 • Anja Wieringh

 • Maretta Mik

 • Marianne Homan

 •