Welkom bij De Elshof

Telefoonnummer: 088 - 619 4000
E-mailadres: bemiddelingsbureau@woonzorggroepsamen.nl

Meer kunnen

Zoveel mogelijk als thuis....dat is kleinschalig wonen in Anna Paulowna.

 
 

Locatie in Anna Paulowna

In de wijk Elshof Zuid in Anna Paulowna staat locatie De Elshof. In De Elshof bieden we dementiezorg in de vorm van kleinschalige woningen.

Lees verder

Kleinschalig Wonen

Kleinschalig wonen is een woonvorm voor mensen met dementie. Zo veel mogelijk als thuis, dat is het idee achter kleinschalig wonen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer, met zijn eigen meubels en spulletjes. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonkamer: een overzichtelijke, huiselijke omgeving waar bewoners en medewerkers samen een huishouden runnen. Zo wordt er samen gekookt. Ieder krijgt de zorg en ondersteuning die hij of zij nodig heeft. En familie is natuurlijk altijd welkom. Zij kunnen ook meehelpen in het huishouden, bijvoorbeeld door te helpen met koken en boodschappen te doen samen met de bewoners.

Het complex beschikt over een voor de bewoners vrij toegankelijke binnentuin. In deze nieuwe locatie zijn vier kleinschalige woningen met ieder zeven plaatsen voor mensen met dementie. In totaal kunnen er dus 28 mensen met dementie in deze locatie wonen.

Anna Paulowna

Anna Paulowna is het centrum van Hollands Kroon en biedt volop mogelijkheden. Er is een overdekt zwembad en Anna Paulowna ligt op fietsafstand van het Amstelmeer, de duinen en stranden van de Noordzee en het Robbenoordbos. Er is veel viswater in de buurt en een kleine jachthaven. De Bloemendagen (in mei) is een jaarlijks terugkomend evenement. Landgoed Hoenderdael is een prachtig uitgestrekt natuurgebied aan de rand van Anna Paulowna met onder andere een kinderboerderij, diverse dierenverblijven, een roofvogeltuin en het opvangverblijf van Stichting Leeuw.

Wie werken er in De Elshof?

Bij Woonzorggroep Samen werken veel enthousiaste mensen, die dagelijks klaar staan om de best mogelijke ouderenzorg te bieden. Daarnaast zijn bij ons vele vrijwilligers, leerlingen en stagiaires actief. Al deze mensen zijn voor ons zeer waardevol. Goed, voldoende en gemotiveerd personeel is belangrijk om goede zorg te verlenen. Wij investeren daarom ook veel in onze medewerkers. U kunt hierover lezen bij ‘Werken en leren’.

 
 
 

Uitgelichte activiteiten

 

Nieuws

21 december 2018

Schager Courant: Leuke gesprekken tussen ouderen met dementie en schooljeugd

Groep 6 van basisschool de Sluis heeft een mooie kerstmiddag georganiseerd voor de bewoners van De Elshof, oud en jong genieten samen! Een mooie foto in de Schager Courant:

Lees verder
 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Samenwonen met niet- zorgbehoevende partner
 • Huisdieren toegestaan
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Winkels op loopafstand
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
Ontspanning
 • Media (Internetcafé / Bibliotheek / Kabelkrant)
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
 • Rolstoelfiets / Duofiets
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 • Wasservice
 • Scootmobiel lenen
 

Kosten en indicatie

De huurappartementen in Elshof Zuid worden verhuurd door de Wooncompagnie.

Wanneer u zorg nodig heeft, ontvangt u deze via Thuiszorg Samen. Hiervoor heeft u een WMO indicatie en/of beschikking thuiszorg nodig. De wijkverpleegkundige stelt de beschikking thuiszorg. De WMO indicatie kunt u zelf aanvragen bij de gemeente, maar wij kunnen u ook hierbij helpen.

Om in aanmerking te komen voor onze zorg- en dienstverlening voor kleinschalig wonen in Elshof Zuid in Anna Paulowna heeft u een indicatie nodig, waarbij wordt gekeken naar wat u kunt en waar u hulp bij nodig heeft. In de indicatie staat de zorg waarop u aanspraak kunt maken. De indicatie wordt aangevraagd door het DOC-team van Geriant.

Veelgestelde vragen

 
 

Contactpersoon: Nienke Kruijer

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nienke Kruijer-Sander van het Bemiddelingsbureau Zorg & Wonen. Nienke is uw eerste contactpersoon als u in De Elshof komt wonen of thuiszorg bij Samen afneemt. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot het moment dat de zorg start. Dan neemt uw EVV (Eerst Verantwoordelijke Verzorgende) deze taak over.

Wilt u weten hoe lang de verwachte wachttijd voor opname in deze locatie is? Bekijk dan ons actuele wachtlijstoverzicht.

Nienke is te bereiken via:

Tel: 088 - 619 4100
E-mail: bemiddelingsbureau@woonzorggroepsamen.nl

Of via onderstaande contactformulier.


Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
U heeft ons privacystatement gelezen en gaat akkoord.