Diëtist

Waar mogen ze u 's nachts voor wakker maken? Wat eet u het liefst? Lekker eten is genieten. En genieten is een levenskunst. Sommige mensen denken dat de diëtist dat plezier wil afpakken. Dat is gelukkig niet zo. Onze diëtist helpt u bewuster te kijken naar uw voedingspatroon. U kunt met al uw vragen die te maken hebben met voeding of een dieet bij onze diëtiste terecht. Weten wat u eet is een belangrijke eerste stap naar een gezonder leven. Een goede voeding kan zorgen dat u zo lang mogelijk in een goede conditie blijft.

Lees verder

Het beste eetpatroon

Eten is er om van te genieten, maar het is ook de brandstof voor uw lichaam. Als u uw lichaam geeft wat het nodig heeft, dan werkt het veel beter. En dan voelt u zich meteen een stuk energieker. De diëtist gaat samen met u op zoek naar een eetpatroon waarin gezond en genieten samengaan. Op een manier die past bij wie u bent, hoe u leeft en waar u van houdt. Een individueel, uniek plan van aanpak. Ook kan de diëtist een door artsen voorgeschreven dieet vertalen naar een praktisch advies.

En dan komt het doen. Zo'n nieuwe manier van eten volhouden is soms best even doorbijten. Gelukkig is de diëtist er goed in om u te motiveren. Het mooiste is: u plukt er zelf de vruchten van... want u zult zich al snel fitter voelen!

Heeft u de laatste tijd helemaal geen zin in eten? Dat kan ook!

Ook dan kan onze diëtist u adviseren. Tijdelijk wat minder eten kan geen kwaad. Naarmate u ouder wordt neemt de behoefte aan eten vaak af. Maar als eten u blijft tegenstaan, dan kan uw lichaam belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten en vitamines gaan missen. We helpen u graag. Zodat u de smaak weer te pakken krijgt.

Wilt u gezonder leven?

Of heeft u een ziekte of aandoening die vraagt om andere voeding, zoals overgewicht, diabetes, decubitus of maakt u gebruik van sondevoeding? U bent van harte welkom bij de diëtisten van Revalidatie- en Behandelcentrum Samen in Schagen. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek en ervaar zelf wat het u oplevert.

Kosten en vergoeding

Voor advies van een diëtist streven wij naar een verwijsbrief van een arts of specialist. In de basisverzekering wordt dieetadvisering vergoed voor 180 minuten per kalenderjaar. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering worden mogelijk extra uren vergoed. Dit kunt u nakijken in de polisvoorwaarden. Wij hebben met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten.

U betaalt zelf eerst het eigen risico. De overheid heeft het verplicht eigen risico vastgesteld op minimaal €385. Dit kunnen dus ook de kosten voor de dieetbegeleiding zijn.
Voor de consulten die u niet (meer) vergoed krijgt, geldt het tarief van ca. €15 tot €17 per 15 minuten, afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

De locaties Magnushof, De Bron, Molenweid, De Zandstee, Noorderlicht en De Trambaan hebben een decentrale behandelruimte. Voor de overige locaties en huisbezoeken wordt een extra toeslag gerekend.

“Ik kreeg steeds minder zin in eten. De diëtiste heeft toen samen met mij een eetpatroon opgesteld. Het was even doorbijten, maar ik voel me nu veel fitter!”

Mevrouw Visser
 
 

Onze diëtiste

 
  • Janine Kroon

  •