Begeleiding

Leuke dingen beleven en onder de mensen zijn. Dat willen we allemaal. Maar als u ouder wordt, kunt u zich naast lichamelijke klachten, ook geestelijk niet meer zo sterk voelen. Extra begeleiding en coaching kunnen dan een welkome steun in de rug zijn. Samen met Wonen Plus Welzijn hebben we erover nagedacht hoe we uw leven aangenamer kunnen maken. Zit er iets voor u bij?

Lees verder

Ontmoetingscentrum De Nieuwe Nes

Bent u graag creatief bezig? Houdt u van koken of tuinieren? Zou u wel wat meer willen bewegen, of wilt u uw geheugen trainen? Bij ons kan het allemaal. Ons ontmoetingscentrum in Schagen richt zich speciaal op mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers. U kunt hier van maandag tot en met vrijdag terecht.

Doet en Ontmoet

Kom binnen! Doet en Ontmoet is een open inloop. Samen bezig zijn en andere mensen leren kennen, op uw eigen manier en naar uw eigen mogelijkheden. Waar heeft u zin in? Creatief bezig zijn, samen een spel doen, een krantje lezen, een kopje koffie drinken of gewoon een praatje maken. Het kan allemaal. Doet en Ontmoet vindt iedere dinsdagmiddag van 13.30 – 16.00 uur plaats in buurthuis De Groene Schakel in Schagen.

Dag te gast

Wat vindt u leuk? Waar liggen uw interesses? Wij kennen allerlei vrijwilligers die het leuk vinden om een keer een dag met u iets te ondernemen. Zij willen u graag ontmoeten. Gewoon bij u thuis. En ze vinden het leuk als u een keer bij hen op bezoek komt. Voor de gezelligheid. Om samen iets te delen of te beleven.

Ouderenkoor op Eigen wijze

Kent u ze nog, de liedjes die u vroeger zong? Muziek is iets heel bijzonders. Zelfs als het geheugen ons in de steek laat, blijft de herinnering aan muziek uit onze jeugd bestaan. Zingt u graag en lijkt het u leuk om onderdeel uit te maken van ons koor? Kom dan op vrijdagmiddag van 14.00 – 15.30 uur eens een kijkje nemen in Wijkgebouw De Blokhut te Schagen.

Dagverzorging

Dagverzorging biedt u extra ondersteuning bij de invulling van uw dag. Heeft u behoefte aan een nuttig en gezellig samenzijn met extra ondersteuning? Dan bieden wij u een mogelijkheid om onder de mensen te komen en thuis een stukje zorg uit handen te nemen. Onder professionele begeleiding van ervaren beroepsbegeleiders en vrijwilligers krijgt u een zinvolle dagbesteding aangeboden. Zo wordt er samen gegeten en diverse, op maat aangeboden, activiteiten georganiseerd. Wilt u bijvoorbeeld een stuk fietsen, wandelen of ontspannen vissen, dan kan dat. Daar waar nodig, wordt ook behandeling geboden. Dagverzorging bieden we in onze locaties De Bron, Maria Mater, Huys ten Oghe, Lelypark, Angelapark, Keijzershoff en Noorderlicht.

Thuiskomen na CVA

Heeft u een beroerte gehad? Wij helpen u het leven weer op te pakken. Bijvoorbeeld door samen te koken, weer structuur in de dag te krijgen of samen die ene vriend weer eens te bellen. Als het u helpt, zorgen we voor fysiotherapie, ergotherapie of logopedie. Of thuiszorg. Net wat u nodig heeft. En we ondersteunen mantelzorgers.

 
 
 

Indicatie

Voor begeleiding kunt u per 1 januari 2015 een indicatie in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bij de gemeente aanvragen.

Dit doet u door naar het WMO-loket van de gemeente te gaan. U voert daar een gesprek met de gemeente over uw situatie. Tijdens dat gesprek geeft u aan waar u begeleiding bij nodig heeft. Ook kunt u uw voorkeur voor Woonzorggroep Samen tijdens het gesprek uitspreken. De gemeente kijkt eerst naar wat u zelf nog kunt doen en waar uw omgeving u bij kunt helpen. Wanneer u het zelf en met hulp van uw omgeving niet meer redt, kan de gemeente in het kader van de WMO voorzieningen bieden. Na afloop van het gesprek wordt besloten op welke hulp u recht hebt. Als u recht heeft op begeleiding, wordt er een indicatie uitgegeven. Hierin staat op hoeveel en welke hulp u recht heeft.

Gemeente Schagen tel. (0224) 21 04 00 Of klik hier (website Schagen)

Gemeente Hollands Kroon tel. 088 321 5000 Of klik hier (website Hollands Kroon)

Zodra de indicatie voor begeleiding bij ons binnen is, neemt één van onze medewerkers binnen vier dagen contact met u op. Samen stemmen we af hoe we u ondersteunen. Dit doen we aan de hand van de afgegeven indicatie.

Veelgestelde vragen Veelgestelde vragen
 
 

Kosten / eigen bijdrage

Eigen bijdrage CAK
Als u (thuis)zorg heeft, betaalt u een eigen bijdrage. Deze wordt geïnd door het CAK (Centraal Administratie Kantoor). De eigen bijdrage is afhankelijk van uw verzamelinkomen, vermogen en de samenstelling van uw huishouden.

Wilt u alvast weten wat u ongeveer moet betalen? Op www.hetcak.nl staat een eenvoudig rekenprogramma om zelf de eigen bijdrage te berekenen.

 
 

Aanvragen

Wilt u begeleiding van Samen aanvragen? Neem dan contact met ons op via:

tel: 088-6194100
e-mail: bemiddelingsbureau@woonzorggroepsamen.nl
Of vul onderstaande formulier in.

Er komt dan een wijkverpleegkundige bij u thuis die, samen met u uw zorgvraag bespreekt. We bespreken waar u hulp bij nodig heeft en wat u zelf nog kunt.


Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
U heeft ons privacystatement gelezen en gaat akkoord.