Persoonsalarmering

U redt zich prima thuis en wilt nog van alles blijven doen. Maar als u toch wat onzeker bent, is het fijn als u in geval van nood direct hulp kunt inschakelen. Dat kan met persoonsalarmering van Samen.

Lees verder

Wat is persoonsalarmering?

Bij persoonsalarmering krijgt u een klein apparaatje dat u als een medaillon om kunt hangen. U heeft het alarm dus altijd binnen handbereik. Als u dringend hulp nodig heeft, kunt u met het apparaatje alarm slaan. Dit alarm werkt via een kastje in uw huis dat verbonden is met uw internetaansluiting.

Als u alarm slaat krijgt u direct een medewerker van Thuiszorg Samen aan de lijn. Of uw eigen familielid, dat is net wat u wilt. In overleg met u besluiten we of er iemand bij u langs moet komen. Zo bent u altijd verzekerd van professionele zorg. Een veilig gevoel!

“Ik hoop dat het nooit gebeurt. Maar als ik een keer val, heb ik een halsalarm om mijn nek. Dan kan ik gelijk alarmeren. Wel zo´n veilig gevoel.”

Meneer Reinders
 
 
 

Wat kost het?

U betaalt een vast bedrag in de maand voor de alarmering. De kosten hiervoor zijn €19,95 per maand. Als u alarmeert en er moet iemand langskomen, is de geboden hulp en zorg de eerste keer voor onze rekening. Vanaf de tweede keer wordt deze in rekening gebracht. Om alarmering vergoed te krijgen heeft u een indicatie van het ZvW nodig.

Veelgestelde vragen
 
 

Aanvragen

Wilt u persoonsalarmering van Samen aanvragen? Neem dan contact met ons op via:

tel: 088-6194100
e-mail: bemiddelingsbureau@woonzorggroepsamen.nl
Of vul onderstaande formulier in. U krijgt dan een aanmeldformulier toegestuurd.
Wilt u zich direct aanmelden? Klik dan hier voor het aanmeldformulier.


Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
U heeft ons privacystatement gelezen en gaat akkoord.


 
 

Hoe werkt het alarm?

Zodra u een halszender heeft ontvangen, kunt u in geval van nood via een spreek-luisterverbinding contact opnemen met de mantelzorger.

Alarm maken
Om een alarm te maken, drukt u op de knop van de halszender. Het lampje op de halszender gaat nu rood branden, dat wil zeggen dat u een alarm heeft gemaakt. Als het lampje oranje wordt, heeft u contact met de alarmopvolger. U kunt met de halszender met de alarmopvolger praten en uw situatie uitleggen. Als u de alarmopvolger heeft gesproken, zal het lampje weer groen worden als de alarmopvolger uw zender van afstand reset.
NB: Is dit niet het geval, dat kunt u drukken op het onderste kleine knopje aan de zijkant. Dan wordt het lampje namelijk ook weer groen. Dit is belangrijk, want alleen als het lampje groen is, kunt u pas alarm maken.

Opladen
U bent zelf verantwoordelijk voor het opladen van de halszender. Als de halszender niet is opgeladen, dan kan er geen alarmering gedaan worden.

In de nacht kunt u de halszender op de bijgeleverde oplader plaatsen, zodat deze altijd goed is opgeladen. Als u in de nacht even uit bed gaat, dient u de halszender weer om te hangen. Gaat u weer terug naar bed, dan plaatst u hem weer in de oplader. Als u de halszender in de nacht op de oplader plaatst, moet u een klein geluidje horen. Dan staat hij goed op de oplader en wordt het lampje oranje.

Buitenshuis
Overdag kunt u thuis de halszender gewoon dragen. Alleen als u de deur uitgaat, laat u hem thuis. De halszender werkt buitenshuis niet, omdat hij dan te ver van het basisstation af is.