Welkom bij Maria Mater

Telefoonnummer: 088 - 619 4000
E-mailadres: bemiddelingsbureau@woonzorggroepsamen.nl

Meer kunnen

“Ik wilde graag zelfstandig blijven wonen, maar thuis ging het echt niet meer. Ik kon de trap niet meer op komen. Nu woon ik in Maria Mater. Nog steeds zelfstandig, maar ik kan wel altijd rekenen op de hulp die ik nodig heb. En als het zelfstandig niet meer gaat, dan kan ik dag en nacht gebruikmaken van de aanwezige zorg en ondersteuning.” Wonen op een manier die past, dat is Samen meer kunnen.

 
 

Een begrip in ’t Veld

’t Veld is een klein dorp met een dorpswinkel, een bakkerij, slagerij, kapsalon, cadeauwinkel én een complex met seniorenwoningen: Maria Mater. De bewoners van ’t Veld kennen Maria Mater dan ook als dé ontmoetingsplaats voor ouderen.

Lees verder

Wonen met zorg dichtbij

In Maria Mater kunt u thuiszorg ontvangen en woont u in uw huur- of koopappartement. Alle appartementen bestaan uit een kamer, keuken, slaapkamer met terras of balkon, badkamer en hal met berging. Heeft u lichte zorg nodig? Dan ontvangt u deze van het thuiszorgteam Nieuwe Niedorp - 't Veld. Ook als u niet in Maria Mater woont, maar in een andere woning in 't Veld of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Nieuwe Niedorp - 't Veld. Zo kunt u zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam Nieuwe Niedorp - 't Veld is een klein, betrokken team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen.

En als u niet meer zelfstandig thuis kunt wonen en continue zorg nodig heeft, dan kunt u dag en nacht gebruik maken van de ondersteuning van onze deskundige medewerkers. De vraag naar intensieve zorg wordt immers steeds groter en dan is alleen thuiszorg niet meer voldoende. Woonzorggroep Samen speelt hierop in en heeft het thuiszorgaanbod in Maria Mater daarom uitgebreid met langdurige zorg. Hierdoor kan alle benodigde zorg en ondersteuning volgens uw eigen behoeften en wensen in de eigen woning ontvangen worden. U kunt dan langer blijven wonen in uw eigen woning en u hoeft niet te verhuizen naar een zogeheten intramuraal verzorgingshuis. Dit nieuwe zorgconcept is een pilot. Bij succes zal dit verder uitgerold worden naar andere locaties.

Zo lang mogelijk zelfstandig

Heeft u moeite om uw dagindeling te bepalen? Dan kunt u terecht bij de dagactiviteiten in Maria Mater. Hier kunt u ook terecht als u nog zelfstandig in de omgeving woont. Samen met een groep besteden we de dag op een gestructureerde manier. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

De dagactiviteiten op Maria Mater onderscheidt zich door in te spelen op de specifieke wens van de deelnemers. Dit doen we aan de hand van activiteiten op het gebied van bewegen, koken, thematiek, buiten en muziek. Mantelzorgers worden betrokken bij het aanbod.

Behandeling thuis

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis. Onze therapeuten werken in kleine teams met meerdere disciplines bij elkaar. U krijgt uw eigen vaste therapeut toegewezen. Dankzij de korte lijnen met het zorgteam, zijn onze therapeuten altijd op de hoogte van uw actuele situatie en weet het zorgteam wat uw behandelaar met u afgesproken heeft.

Levendige locatie

In Maria Mater worden het hele jaar diverse activiteiten aangeboden, bijvoorbeeld een bingo, voorstelling of modeshow. Maar ook samen koffie drinken en eens per maand samen eten. Daarnaast is er een biljartzaal. Iedere woensdagavond vindt er in de recreatiezaal een kerkdienst plaats.

Bekende evenementen in 't Veld zijn de plaatselijke kermis met een achtkamp en een skeelerwedstrijd en de hardloopwedstrijd Groetpolderloop. Deze evenementen zorgen voor veel gezelligheid in het doorgaans rustige dorp.

 
 
 

Uitgelichte activiteiten


 

Nieuws

27 maart 2018

​Word jij in jouw vakantie onze nieuwe collega?

Vind je het leuk om mensen te helpen, ben je zelfstandig, geduldig en kun je netjes werken? Voor een afwisselende, uitdagende vakantiebaan dichtbij huis met een leuk salaris ben je bij ons aan het juiste adres!

Lees verder
 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Samenwonen met niet- zorgbehoevende partner
 • Huisdieren toegestaan
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Winkels op loopafstand
 • Openbaar vervoer op loopafstand
Veiligheid
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
Ontspanning
 • Media (Internetcafé / Bibliotheek / Kabelkrant)
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
 • Rolstoelfiets / Duofiets
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 • Winkel aanwezig op de locatie
 

Kosten en indicatie

De kale huurprijs voor een appartement in of om Maria Mater bedraagt ongeveer € 665,- per maand. Als u thuiszorg afneemt, dan zijn de bijkomende service- en energiekosten ongeveer € 200,-. Als u langdurige zorg afneemt, dan heeft u recht op een gestoffeerde kamer en zijn de servicekosten ongeveer €250,- Om u aan te melden voor een huurappartement/woning, kunt u ons aanmeldingsformulier 'aanmelding huurappartement/woning' invullen en mailen naar verhuur@woonzorgggroepsamen.nl.

Wanneer u huurt bij Samen en u zorg nodig heeft, ontvangt u deze via Thuiszorg Samen. Hiervoor heeft u een Wmo indicatie en/of beschikking thuiszorg nodig. De wijkverpleegkundige stelt de beschikking thuiszorg. De Wmo indicatie kunt u zelf aanvragen bij de gemeente.

Naast huren met of zonder zorg is het mogelijk om in Maria Mater te wonen indien u zwaardere zorg nodig heeft. Met een indicatie van het Centrum indicatiesteling Zorg (CIZ) kun u de zorg verkrijgen via een Volledig Pakket Thuis (VPT) of als reguliere zorg. In het eerste geval betaalt u de huur zelf maar een lage eigen bijdrage. In het laatste geval betaalt u enkel de eigen bijdrage. Voor meer informatie over de eigen bijdrage en wat u het beste past, kunt u contact opnemen met het Bemiddelingsbureau Zorg & Wonen via 088 - 619 4100 of bemiddelingsbureau@woonzorggroepsamen.nl.


Veelgestelde vragen

 
 

Contactpersoon: Yvonne Riemens

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Riemens van ons Bemiddelingsbureau Zorg & Wonen. Yvonne is uw eerste contactpersoon als u in Maria Mater komt wonen of thuiszorg bij Samen afneemt. Zij begeleidt u van het eerste gesprek tot het moment dat de zorg start.

Yvonne is te bereiken via:

Tel: 088 - 619 4100
E-mail: y.riemens@woonzorggroepsamen.nl

of via onderstaande contactformulier.


Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
U heeft ons privacystatement gelezen en gaat akkoord.

 
 
 
 

Onze Eerst Verantwoordelijke Verzorgenden (EVV's)

 
 • Jeanet van Liere

  EVV Thuiszorg

 • Nicoline Baartman

  EVV Thuiszorg

 • Sandra Dons

  Kwaliteitsverpleegkundige

 • Juliëtte Stam

  EVV langdurige zorg

 • Marieke Pranger

  EVV Langdurige zorg

 •