Welkom bij Hornhoeve

Telefoonnummer: 088 619 4000
E-mailadres: bemiddelingsbureau@woonzorggroepsamen.nl

Meer kunnen

“Ik woon al mijn hele leven in Dirkshorn. Net zoals veel verzorgenden. Het is fijn dat ik de zorg krijg van mensen die mij én de omgeving kennen.” Zorg krijgen van vertrouwde gezichten, dat is Samen meer kunnen.

 
 

Centraal gelegen in Dirkshorn

De Hornhoeve is centraal gelegen in Dirkshorn. Zoekt u ruimte en rust dan is Dirkshorn iets voor u. Er is veel viswater, een surfmeer en een openluchtzwembad. Voor de dagelijkse boodschappen hoeft u het dorp niet uit; er is een supermarkt aanwezig. De huisarts en fysiotherapeut houden spreekuur op de Hornhoeve en ook de groenteman komt bij de Hornhoeve langs.

Lees verder

Zelfstandig wonen met zorg dichtbij

In Hornhoeve in Dirkshorn woont u zelfstandig in een tweekamerappartement of driekamer aanleunwoning. Alle appartementen bestaan uit een gecombineerde kamer met keuken, een aparte slaapkamer met een terras of balkon, een ruime badkamer en een hal met bijkeuken/berging. De aanleunwoningen staan los van het woonzorgcomplex en liggen in het groen.

Heeft u zorg nodig? Dan ontvangt u deze van het thuiszorgteam Dirkshorn - Sint Maarten. Zo is de zorg altijd bij u in de buurt. De woningen in Hornhoeve worden verhuurd door Woonzorg Nederland.

Ook als u niet in de Hornhoeve woont, maar in een andere woning in Dirkshorn of omgeving kunt u zorg krijgen van het thuiszorgteam Dirkshorn - Sint Maarten. Onze medewerkers staan niet alleen klaar voor de bewoners van de Hornhoeve, maar leveren ook zorg bij u thuis. Ook als u zorg nodig heeft, kunt u dus zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde woning blijven wonen. Het thuiszorgteam Dirkshorn - Sint Maarten is een klein, lokaal team. Zo krijgt u zoveel mogelijk de zorg van dezelfde gezichten die u en uw omgeving als geen ander kennen.

Behandeling thuis

Heeft u fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek nodig? Bij Samen bieden we ook behandeling bij u thuis. Onze therapeuten werken in kleine teams met meerdere disciplines bij elkaar. U krijgt uw eigen vaste therapeut toegewezen. Dankzij de korte lijnen met het thuiszorgteam, zijn onze therapeuten altijd op de hoogte van uw actuele situatie en weet het thuiszorgteam wat uw behandelaar met u afgesproken heeft.

Activiteiten in Hornhoeve

Wanneer u kiest voor wat extra gezelligheid en levendigheid hoeft u maar naar buiten te stappen. In de Hornhoeve zijn veel vrijwilligers actief. Door het jaar organiseren zij verschillende activiteiten, bijvoorbeeld koffiedrinken, handwerken, spelletjesmiddagen, gym en nog veel meer. Ook kunnen vrijwillgers u helpen met de computer in het internetcafé.

En wilt u verder? De bushalte ligt op loopafstand. Van maandag t/m zaterdag rijden er bussen naar Schagen, Alkmaar, Tuitjenhorn, Warmenhuizen en tussenliggende plaatsen.

 
 
 

Uitgelichte activiteiten

De volgende activiteiten vinden iedere week plaats:

Maandag

11:00 uur: Gym
13:45 uur: Klaverjassen

Dinsdag

13:30 uur: Biljarten
14:00 uur: Soos

Woensdag

13:30 uur: Koersbal

Donderdag

09:30 uur: Handwerken onder leiding van het Rode Kruis

Vrijdag:

13:30 uur: Biljarten

Bijzondere activiteiten

 

Nieuws

27 maart 2018

​Word jij in jouw vakantie onze nieuwe collega?

Vind je het leuk om mensen te helpen, ben je zelfstandig, geduldig en kun je netjes werken? Voor een afwisselende, uitdagende vakantiebaan dichtbij huis met een leuk salaris ben je bij ons aan het juiste adres!

Lees verder
 

Diensten en faciliteiten

 
Wonen
 • Samenwonen met niet- zorgbehoevende partner
 • Huisdieren toegestaan
 • Gemeenschappelijke tuin/terras
 • Winkels op loopafstand
Veiligheid
 • Brand- en inbraakbeveiliging
 • Personeelsalarmering
Ontspanning
 • Media (Internetcafé / Bibliotheek / Kabelkrant)
 • Activiteitenprogramma
 • Kapsalon / schoonheidsspecialiste / Pedicure
Gemak
 • Maaltijdvoorziening
 

Kosten en indicatie

De huurappartementen in Hornhoeve worden verhuurd door Woonzorg Nederland. Interesse? Klik hier voor meer informatie.

Wanneer u zorg nodig heeft, ontvangt u deze via Thuiszorg Samen. Hiervoor heeft u een WMO indicatie en/of beschikking thuiszorg nodig. De wijkverpleegkundige stelt de beschikking thuiszorg. De WMO indicatie kunt u zelf aanvragen bij de gemeente, maar wij kunnen u ook hierbij helpen.

Veelgestelde vragen

 
 

Contactpersoon: Nienke Kruijer

Indien u graag bij ons wilt komen wonen kunt u contact opnemen met Woonzorg Nederland (www.woonzorgnederland.nl). Heeft u informatie nodig over thuizorg bij Woonzorggroep Samen, dan kunt u contact opnemen met Nienke Kruijer - Sander van ons Bemiddelingsbureau Zorg & Wonen.

Nienke is te bereiken via:

Tel: 088 - 619 4100
E-mail: bemiddelingsbureau@woonzorggroepsamen.nl

of via onderstaande contactformulier.


Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Hoe? Dat leest u in ons privacy statement.
U heeft ons privacystatement gelezen en gaat akkoord.

 
 
 
 

Onze EVV's en Gespecialiseerd Verpleegkundigen

 
 • Marijn Pompert

  Marijn werkt als Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV) in de Hornhoeve.

 • Mirjam Vos

  Mirjam werkt als Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV) in de Hornhoeve.

 • Annemieke Verresen

  Annemieke is wijkverpleegkundige in de regio Schagen (De Zandstee, Huys ten Oghe, Hornhoeve, Sabinahof & St. Maartenshof). Daarnaast werkt ze als gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve en oncologische zorg voor de hele organisatie.

 •