Huidige coronamaatregelen bij Samen

27 januari 2022

N.a.v. de persconferentie van 25 januari 2022

Locaties met uitbraken
Op dit moment zijn er geen locaties van Samen met uitbraken zijn. We hopen dat dit zo blijft en zijn trots op alle locaties en al het werk dat zij verzetten om het virus buiten de deur te houden.

Maatregelen
Zoals de Rijksoverheid aangeeft blijft het te allen tijde belangrijk om alert te zijn op het volgende:

  • Kom niet op bezoek als u corona gerelateerde klachten heeft en laat u testen;
  • Zorg voor goede (hand) hygiëne voor en na contact;
  • Houd zoveel mogelijk afstand (1.5 meter);
  • Zorg regelmatig voor frisse lucht;

Mondkapjes
De mondkapjesplicht is van toepassing. Bezoekers dragen een mondkapje in locaties van Samen. In de kamer van de bewoner/ cliënt mag het mondkapje af. Voor alle medewerkers en vrijwilligers geldt de mondkapjesplicht gedurende werktijd.

‘De coronavarianten die nu rond gaan zijn besmettelijker maar ook blijkt dat deze varianten mensen minder ziek maken. Dit maakt dat we met elkaar meer risico kunnen nemen’, zoals gisteravond is aangegeven en toegelicht tijdens de persconferentie. Dit betekent dat we ook bij Samen kijken welke aanpassingen in huidige afspraken kunnen worden gedaan, waarbij wel alle landelijke maatregelen gevolgd worden.

Bezoek:
Het bezoekersaantal is niet gewijzigd en blijft 4 bezoekers per dag, tegelijk of afzonderlijk. De woonruimte van de bewoner waar het bezoek plaatsvindt moet geschikt zijn, dat wil zeggen dat er 1,5 meter afstand gehouden moet kunnen worden door alle bezoekers en 1 persoon per 5 m2. In praktijk betekent dit dat er vaak – maar 2 bezoeker tegelijk in de meeste van onze appartementen kunnen komen. Bezoek in de huiskamer blijft niet toegestaan, dit geldt ook voor kleinschalig wonen.

Activiteiten:
Activiteiten voor cliënten/ bewoners van de eigen locatie mogen plaatsvinden met inachtneming van 1,5 meter afstand, 1 persoon per 5 m2 en een vaste zitplaats. Hierbij mogen maximaal 4 externen (denk dan aan zangeres, accordeonist, kerkdienst) worden uitgenodigd.

Meer nieuws