Diensten en faciliteiten

Thuiszorg

 • Hulp bij het huishouden

  Als u een dagje ouder wordt, of als u herstellende bent van een operatie kunnen sommige huishoudelijke taken u zwaar vallen. Wij kunnen u hierin ondersteunen. Zo houden we samen uw huis schoon.

  Meer informatie
 • Begeleiding

  Samen met Wonen Plus Welzijn hebben we erover nagedacht hoe we uw leven aangenamer kunnen maken. Zit er iets voor u bij?

  Meer informatie
 • Persoonlijke verzorging

  Wij bieden hulp bij de dagelijkse handelingen, zoals opstaan en naar bed gaan, wassen en douchen, aan- en uitkleden, naar het toilet gaan, scheren, innemen van medicijnen, enzovoort. Zo helpen wij u om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

  Meer informatie
 • Verpleging

  Komt u net uit het ziekenhuis en moet u thuis verder revalideren, of wacht u juist op een operatie? Misschien heeft u wel een chronische aandoening, maar wil u wel thuis kunnen blijven wonen. In deze en andere situaties kunnen wij u helpen door u thuis verpleging te bieden.

  Meer informatie
 • Maaltijdservice

  Als u nog zelfstandig woont, kan eten koken u zwaar vallen. Daarom kunt u bij ons maaltijden bestellen. Iedere dag, een keer per week, om de dag, net wat u wilt! Wij bezorgen koelverse maaltijden in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon.

  Meer informatie
 • Persoonsalarmering

  U redt zich prima thuis en wilt nog van alles blijven doen. Maar als u toch wat onzeker bent, is het fijn als u in geval van nood direct hulp kunt inschakelen. Dat kan met personenalarmering van Samen.

  Meer informatie
 • Volledig Pakket Thuis

  Volledig Pakket Thuis (VPT) combineert de voordelen van het zelfstandig wonen met de complete 24-uurszorg die een wonen met zorg-locatie biedt. Denk hierbij aan persoonlijke verzorging, verpleging, maaltijdservice, persoonsalarmering. Met het VPT kunt u alle benodigde zorg en ondersteuning in uw eigen woning ontvangen. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

  Meer informatie

Verzorgd wonen

 • Huren bij Samen

  Wonen met zorg dichtbij? Dat kan. Huren bij Samen is zelfstandig wonen in een beschermde woonomgeving in één van onze locaties. Wanneer u wat hulp en ondersteuning nodig heeft, dan is onze zorg dichtbij en zijn voorzieningen binnen handbereik.

  Meer informatie
 • Kortdurende opname

  Ook in noodsituaties staan we voor u klaar. Als u bijvoorbeeld gevallen bent, uw mantelzorg tijdelijk uitvalt of als u nog niet alleen thuis kunt zijn na een ziekenhuisopname. Wij proberen dan zo snel mogelijk een plek voor u te vinden op de kortdurende opname van één van onze locaties. Kortdurende opname is een tijdelijke voorziening vanaf enkele dagen tot maximaal zes weken.

  Meer informatie
 • Wonen met zorg

  Als thuis wonen niet meer gaat, kunt u verhuizen naar een locatie waar onze medewerkers 24 uur per dag, zeven dagen in de week voor u klaarstaan om u de zorg te bieden die u nodig heeft.

  Meer informatie
 • Wonen met intensieve zorg

  U kunt in een situatie komen waarbij u 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig heeft. Soms is dit tijdelijk, bijvoorbeeld als u moet revalideren na een ziekenhuisopname, maar het kan ook gebeuren dat u permanent intensieve zorg en begeleiding nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer u een zwaardere vorm van dementie heeft, of als uw lichaam zware zorg nodig heeft. Ook in die situaties staan wij voor u klaar!

  Meer informatie

Specialistische zorg

 • Dementie

  Dementie zie je niet. Het zit van binnen. Bij Samen voelen we ons betrokken bij mensen met dementie. We luisteren naar u, en naar de mensen om u heen. We bieden u de hulp, zorg en begeleiding die u nodig heeft.

  Meer informatie
 • Parkinson

  Als u moet leven met de ziekte van Parkinson, dan reageert uw lichaam – uw belangrijkste instrument – soms ineens niet meer zoals u gewend bent. Dat is ingrijpend voor u en uw omgeving. Onze deskundigen geven u handvatten om zoveel mogelijk grip op uw leven te behouden.

  Meer informatie
 • CVA / Beroerte

  Als u getroffen bent door een CVA, cerebro vasculair accident, beter bekend als een beroerte, dan stort uw wereld in. De gevolgen van een CVA zijn voor u en uw omgeving behoorlijk ingrijpend. Een van de belangrijkste vragen is: ‘Hoe pak ik de draad weer op?’

  Meer informatie
 • Diabetes

  Diabetes mellitus, vaak ook suikerziekte genoemd, zorgt ervoor dat het lichaam weinig of geen insuline meer aanmaakt, of slecht op de insuline reageert (afhankelijk van het type diabetes). Hierdoor loopt de bloedsuiker veel te hoog op. Daarnaast zijn ook vaak het cholesterol en de bloeddruk te hoog. Een te hoge bloedsuikerspiegel, cholesterol en bloeddruk kunnen grote gevolgen hebben voor uw dagelijkse leven.

  Meer informatie
 • Stomazorg

  Een stoma krijgen is een ingrijpende gebeurtenis en niet altijd even makkelijk voor u en uw naaste omgeving. Het begint al met een vervelende situatie - een ziekte of ongeluk - waardoor een stoma aangelegd moet worden. Een stoma komt met emoties, onzekerheid en (praktische) vragen. Hoe vaak en hoe moet u uw stoma verzorgen? Onze gespecialiseerde medewerkers kunnen u voorlichting, advies en begeleiding geven bij de acceptatie van uw stoma in uw dagelijkse leven.

  Meer informatie
 • Geestelijke begeleiding

  Een opname in een verpleeg- of verzorgingshuis kan veel met u doen. Het is vaak een ingrijpende gebeurtenis die veel vragen en emoties oproept. Misschien dat u behoefte heeft aan iemand die luistert naar uw verhaal. Onze medewerkers zijn er dan voor u en uw familie. Ook zijn de geestelijk verzorgers beschikbaar.

  Meer informatie
 • Terminale zorg

  Sterven hoort, net als geboren worden, bij het leven. Dat is gemakkelijk gezegd. Wanneer u te horen heeft gekregen dat het einde nabij is, is dat zwaar. Het verdriet dat hierbij komt kijken kunnen wij niet wegnemen, wel een deel van de zorg.

  Meer informatie

Revalidatie- & Behandelcentrum Samen

 • Revalideren bij Samen

  Heeft u net een operatie gehad of heeft u last van de gevolgen van een aandoening of ziekte? Onze specialisten helpen u met uw herstel. Revalidatie- & Behandelcentrum Samen heeft een speciale afdeling met zestig plaatsen voor zogenaamde ziekenhuisverplaatste zorg, bijvoorbeeld voor revalidatie na een knie- of heupoperatie.

  Meer informatie
 • Ergotherapie

  Gewone dagelijkse dingen... die gingen altijd op de automatische piloot. Natuurlijk hebben we ze ooit – spelenderwijs – geoefend, maar daar sta je niet bij stil. Als het leven er door ziekte of beperking ineens anders uitziet, dan kunnen diezelfde handelingen plotseling heel moeilijk zijn. Dat is niet erg, heel veel dingen kunt u weer opnieuw leren. De ergotherapeuten van Revalidatie- & Behandelcentrum Samen kunnen u hierbij helpen.

  Meer informatie
 • Diëtist

  Onze diëtist helpt u bewuster te kijken naar uw voedingspatroon. U kunt met al uw vragen die te maken hebben met voeding of een dieet bij onze diëtiste terecht. Weten wat u eet is een belangrijke eerste stap naar een gezonder leven. Een goede voeding kan zorgen dat u zo lang mogelijk in een goede conditie blijft.

  Meer informatie
 • Fysiotherapie

  Bewegen is belangrijk voor iedereen die zich goed wil voelen. Ook als u ouder wordt of iets onder de leden heeft. Onze fysiotherapeuten helpen u hierbij. Zij begeleiden u bij het zo optimaal mogelijk uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten en/of hobby's. U kunt bij ons terecht voor individuele fysiotherapie of meedoen aan een van onze beweegprogramma's.

  Meer informatie
 • Logopedie

  Kunnen vertellen wat u wilt, denkt en voelt... dat is belangrijk! De logopedisten van Revalidatie- & Behandelcentrum Samen weten alles over het ingewikkelde proces van spreken, begrijpen, horen en verstaan.

  Meer informatie
 • Psycholoog

  Heeft u vragen of zorgen over uw geheugen, emoties en/of gedrag, of dat van uw naasten? Onze psychologen hebben veel kennis van problemen die kunnen voorkomen bij de ouder wordende mens. Denkt u hierbij aan dementie, een beroerte (CVA) of ander niet aangeboren hersenletsel en de ziekte van Parkinson. Daarnaast kunnen we helpen met de emotionele impact die een operatie aan uw knie, heup of amputatie kan hebben.

  Meer informatie
 • Specialist ouderengeneeskunde

  Als u wordt opgenomen in Magnushof, of in één van onze andere locaties op een afdeling voor kleinschalig wonen of groepswonen dementie, neemt de specialist ouderengeneeskunde de taak van de huisarts over.

  Meer informatie

Behandelingen

 • Scootmobieltraining

  De wereld wordt een stuk groter met een scootmobiel. Even een boodschap doen, mensen opzoeken. Vrijheid! Toch hebben veel mensen vragen over gebruik, aanschaf, veiligheid... Met al die vragen kunt u bij ons terecht. En dankzij de scootmobieltraining kunt u straks echt veilig op pad.

  Meer informatie
 • Valpreventie

  Bij de valpreventietraining leert u een val te voorkomen, door te werken aan evenwicht, reactievermogen, spierkracht en conditie. U leert góed te vallen (op een dikke mat) en u leert hoe u weer overeind kunt komen.

  Meer informatie
 • Dry Needling therapie

  Dry Needling is een speciale techniek waarbij spieren door een kleine naald worden aangeprikt zodat deze snel en langdurig ontspannen.

  Meer informatie
 • Medical Taping

  De basis van het Medical Taping werd in de jaren 70 gelegd in Japan en Korea. Tapemethoden met elastisch tape werden in die periode ontwikkeld. De grondleggers van Medical Taping waren zich ervan bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.

  Meer informatie
 • Mulligan concept

  Het Mulligan concept is een pijnvrije, veilige en effectieve manier om gewrichten te mobiliseren. Het toepassen van dit concept geeft vaak goede verbeteringen bij pijnlijke bewegingen of een verkeerde houding.

  Meer informatie
 • LaxVox stemtraining

  Lax vox is één van de nieuwere behandelmethodes tegen stemproblemen. Deze methode wordt ingezet om de stem te ontspannen en om het herstel van de overbelaste stem te versnellen.

  Meer informatie
 • Stemvorming

  Heeft u wel eens last van uw stem? Een moe gevoel na het spreken? Wordt uw stem slechter na lang spreken? Als in het dagelijks leven de stem intensief gebruikt wordt bij spreken, kan dit stemklachten tot gevolg hebben. Wij kunnen u zowel individueel als in groepsverband helpen uw stemkwaliteit te verbeteren.

  Meer informatie

Samen Extra

 • Particuliere zorg en huishouding op maat

  Voor als u niet in aanmerking komt voor een WMO-indicatie, maar wel die behoefte heeft aan huishoudelijke zorg. Of als u naast uw WMO-indicatie nog extra hulp kunt gebruiken. Tijdelijk of permanent. Bijvoorbeeld een voorjaarsschoonmaak of andere grotere huishoudelijke taken.

  Meer informatie
 • Logeren bij Samen

  Net uit het ziekenhuis en wilt u nog wat aansterken? Is uw mantelzorger op vakantie? Komt familie van verder weg op bezoek? Of wilt u eens in één van onze locaties slapen? Kom dan logeren bij Samen! U bent van harte welkom.

  Meer informatie
 • Wasservice

  Bij Samen willen we u graag een handje helpen door de was voor u te doen. Gemak dient de mens. En de was doen kost een hoop energie.

  Meer informatie
 • Samen Fitness

  Samen Fitness is fitness voor de wat oudere doelgroep. Geen fitnesszaal vol gespierde jonge mensen, maar gezellig samen met leeftijdsgenoten in een veilige omgeving fitnessen.

  Meer informatie
 • Zaal- en ruimteverhuur

  Viert u uw verjaardag, huwelijksfeest of heeft u een ruimte nodig voor een condoleance? U kunt bij Samen een zaal of ruimte huren.

  Meer informatie
 • Luxe uit eten

  Houdt u ook zo van lekker eten? Dan bent u welkom in onze restaurants. Op diverse van onze locaties verzorgen wij regelmatig culinaire diners. Heerlijk genieten van een culinaire maaltijd. Een leuk avondje uit waarbij u andere mensen kunt ontmoeten, of u juist culinair kunt laten verwennen met familie en vrienden om u heen.

  Meer informatie
 • Eten bij Samen

  In al onze locaties met een restaurant bent u dagelijks welkom om aan te schuiven voor de maaltijd. U kunt hier goed eten tegen vriendelijke prijzen.

  Meer informatie
 • Maaltijdservice

  Als u nog zelfstandig woont, kan eten koken u zwaar vallen. Daarom kunt u bij ons maaltijden bestellen. Iedere dag, een keer per week, om de dag, net wat u wilt!

  Meer informatie
 • Training en voorlichting

  Binnen Revalidatie- & Behandelcentrum Samen worden regelmatig training en voorlichtingen georganiseerd. Denk hierbij aan een valpreventietraining of scootmobieltraining.

  Meer informatie
 • Samenpas

  Woonzorggroep Samen introduceert de Samenpas. Met de Samenpas kunt u gebruik maken van al onze services en diensten én u krijgt korting bij diverse ondernemers in de regio.

  Meer informatie
 • Gezond bewegen en afvallen

  Fitter, gezonder en slanker? Met het programma ‘Gezond bewegen & afvallen’ werkt u aan een gezonde(re) levensstijl. Door de juiste combinatie van voeding en sporten wordt u niet alleen fitter, maar verliest u ook de overtollige kilo’s. En dat onder persoonlijke begeleiding.

  Meer informatie